BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinFinansal okuryazarlık çalışmaları hız kazandı----

Finansal okuryazarlık çalışmaları hız kazandı

Finansal okuryazarlık çalışmaları hız kazandı
07 Ocak 2021 - 11:27 www.finansgundem.com

Selçuk: Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi seminerleriyle 386 bin kişiye ulaştık

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanlığı İcraat Programı III. 180 Günlük Eylem Planı kapsamında başlattıkları “Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi” seminerlerinin Kovid-19 sebebiyle radyo programları ve çevrimiçi ortamda gerçekleştirdiğini belirterek, toplamda 386 bin kişiye ulaştıklarını söyledi.

Bakan Selçuk, seminerlerin finansal okuryazarlık ile ilgili bölümü, Bakanlığın İl Müdürlüklerinde Finansal Okuryazarlık Eğitici Eğitimi alan meslek elemanları tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Finansal okuryazarlık çalışmalarını önemsiyoruz

Selçuk, “Finansal okuryazarlık çalışmalarını önemsiyoruz. Seminerlerde kadınlarımızın para yönetimi, gelir, harcama, birikim, borç, tasarruf, yatırım araçları, bireysel emeklilik sistemi, çalışma hayatına ilişkin haklar, şikayet mekanizmaları gibi konularda farkındalıklarının artırılmasını amaçlıyoruz. Ayrıca ekonomik açıdan güçlenmelerine yönelik destek ve teşviklere ilişkin de bilgi veriliyor” dedi.

Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi seminerlerinin Kovid-19 sebebiyle radyo programları ve çevrimiçi ortamda gerçekleştirildiğini kaydeden Bakan Selçuk, “Radyo programlarıyla beraber son 4 ayda (Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık) 9 ilde (Hatay, Sakarya, Konya, Adana, Ordu, Kayseri, Samsun, Gaziantep, Antalya) toplamda 386 bin kişiye ulaştık” ifadelerini kullandı.

Kadınların ekonomik güçlenmesine yönelik destek ve teşviklere ilişkin oturumlarda, seminerlerin düzenlendiği illerdeki SGK, İŞKUR, KOSGEB, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) temsilcileri tarafından da bilgi paylaşımında bulunuluyor.

Borsa yatırımcısı kazanmaya devam ediyor

Kripto paralar 1 trilyon doları aştı

Altın hızlı düştü

Güne başlarken kurlarda son durum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)