BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFinansal istikrar için TROY----

Finansal istikrar için TROY

Finansal istikrar için TROY
11 Mart 2022 - 21:56 www.finansgundem.com

Finansal İstikrar Komitesi toplantısında, Rusya ve Ukrayna arasındaki gelişmelerin finansal sisteme olası yansımaları detaylı şekilde irdelendi ve finansal istikrarın korunması adına yeni politika önerileri değerlendirildi

Finansal İstikrar Komitesi'nin toplantısında Rusya ile Ukrayna arasındaki gelişmelerin Türk finansal sistemine olası yansımaları değerlendirildi, TROY ödeme sisteminin geliştirilmesi ve kullanım alanlarının yaygınlaştırılması konusunda yol haritasının belirlenmesi yönünde görüş birliğine varıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, Finansal İstikrar Komitesi'nin üçüncü toplantısının Bakan Nureddin Nebati başkanlığında İstanbul'da gerçekleştirildiği bildirildi.

Toplantıda Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasındaki gelişmelerin finansal sisteme olası yansımalarının detaylı şekilde irdelendiği ve finansal istikrarın korunması adına yeni politika önerilerinin değerlendirildiği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Kripto varlıklara ilişkin düzenleme çalışmaları hakkında komiteye bilgi verilmiştir. TROY ödeme sisteminin geliştirilmesi ve kullanım alanlarının yaygınlaştırılması adına bir yol haritasının belirlenmesi yönünde görüş birliğine varılmıştır. Finansal İstikrar Komitesi ve çalışma grupları, yerel ve küresel gelişmeleri takip edecek ve düzenli toplantılarla finansal sistemimizin istikrarının korunarak sağlıklı gelişimi için güven ortamını desteklemeye devam edecektir."

TÜRKİYE’DE TROY RUSYA’DA Mir

2017 yılında Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova ziyaretinde Rusya’daki ödeme sistemi Mir’in Türkiye’de de altyapısının oluşturulması önerisini gündeme getirmişti. Bunun üzerine Türkiye Troy’u, Rusya’da Mir’i alternatif bir ödeme sistemi olarak hayata geçirdi.

MIR, bizde kurulan Troy’a benziyor. Kredi kartı harcamalarının takasının ülke içinde yapıldığı ortak kart ödeme sistemi. Mastercard ya da Visa gibi uluslararası takas niteliği yok. Mir’in kuruluş nedeni de zaten bu iki uluslararası ödeme sistemini ‘baypas’ etmek. Mirbirçok Türk bankasında geçerli ve Türkiye’de kullanılıyor.

Çiftçilere destek ödemeleri başladı

 

Biden: Rusya ekonomisine darbe indireceğiz

 

Bu hafta en çok altın yatırımcısı kazandı

 

Piyasalarda gün sonu 11/03/2022

 

Altında hareket yavaşladı

 

Dolar 15 TL sınırından döndü

 

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cego13 Mart 2022 07:35

    Kuruldakilere bak. Bunlarmı toparlayacak ekonomiyi

  • xyz13 Mart 2022 05:34

    Vatan, millet, bayrak, ezan vb. kavramları insanlara hakaretin bir parçası olarak kullanmayalım. Bunlar ucuz işler. Bunları yerli yersiz kullanarak bizi millet yapan ortak değerlerin içi boşaltılıyor. Buna alet olmayın. Bu kelimeleri bolca kullananlar ya 4X4 çekerlerin içinde pudra şekeri çekiyor. Veya bu tipleri madencileri  tekmelerken görebilirsiniz. Emin olun bu tiplerden yüzlerce örnek verebilirim. Bizler aynı gemide faklı kamaralarda yolculuk eden vatandaşlarız. Kamaraların bazısı lüks olabilir. Ama  gemi batarsa hepimiz içinde gideriz. Emin olun bu geminin batmasına sebep olanları mutlaka geminin yukarısında her an kalkmaya hazır bir helikopter bekler.

  • xyz13 Mart 2022 05:14

    Yakın zamanda kur bu seviyelerde devam ederse yaklaşık 50 Milyar TL  kur farkı Hazinenin cebinden çıkacak. Ve zenginin cebine aktarılacak. Bunlar size yeni vergi veya zam olarak ve veya dış borç olarak yansıyacak. Buradaki besleme trollerin tuzu kuru millete hakaret ederek iş yapıyorlar. Derdi millet, vatan, bayrak ve din olanın söylemi bu şekilde olmaz. Buradaki troller günü birlik yaşarlar. Dün Rus cu olanlar bugün ABD ci , dün BAE düşmanı bugün BAE dostu, dün İsrail düşmanı olanlar bugün İsrail ci bunlar saymakla bitmez trollerin işi gerçekten zor. Bence aynanın karşısına geçip her gün baktıkları suratlarına tükürsünler. Biraz insanlık kırıntısı kalmışsa.

  • Ali Taş12 Mart 2022 16:03

    Dolar çıksın diye uluyanlar ülkemde kaos çıksın diye her türlü entrikaya su taşıyanlar En ufak sallantıda gemiyi terkeden fareler var.Bunlar yalancı demokrasi hayranları apo belediye başkanı olsa eyvallah diyecek utanmazlar!Hiçbirşey yapazsınız biz varız biz.Büyük Türk Milleti var

  • Kamil12 Mart 2022 17:14

    Özelleştirmelerde satılan değerlerimize ses çıkarmayıp yağ kuyruklarında kavga edenler mi güvenilenler

  • xyz12 Mart 2022 13:10

    Bunlar toplantıda 1- İp e un sererler 2- Su ya yazı yazarlar 3- Havanda su döverler sonra arkalarına yaslanıp gerneşirler. Bunlar mı Türkiye yi düze çıkaracak. Ekonomi bilgileri neki fikirleri olsun. Maşaallah ve inşallah ile toplantı biter.

  • azmi12 Mart 2022 17:11

    Kur korumalı mevduat vadesi , 24 mart günü sona eriyor. Hesap sahiplerine ödenecek kur farkı konusunda görüşleriniz nedir ,açıkça ?

  • Açıkça12 Mart 2022 14:41

    Sen dua et!  Hak ettiğinden layık olduğundan iyi yaşıyorsun!  Ancak bu nankörlükle kim ne yaparsa yapsın layığını bulacaksın.  Şunu kalın kafana sok!  Gıda krizi, hastalık, sel, deprem durduk yerde olmaz!  Senin gibi hak hukuk bilmez cahil ahmakların  nankörlükleri sebebi iledir.  Sabah akşam bir yanda suni problemler icat eden Ermeni kırması ..çlerin partisi ile aynı ağız!  Fakat konu halka hizmete geldi mi nasıl köşe bucak kaçıp yalan dolanla kıvırmaya çalışmak nasıl bir alçaklıktır?  İşte bu gün yine belediyenin kar küreme aracı kazaya sebep olmuş 3-4 araca çarpıp Kuzey Marmara otoyolunu kapatmış!  Liyakatsız kro şöförler İstanbul un anasını ağlatmış yine.  Be vicdansız mahluk  aynaya bak ta biraz utan.

  • Devran12 Mart 2022 14:27

    Senden farkları vatanı satmazlar

  • BORSACI12 Mart 2022 12:24

    TÜRK MİLLETİNİN TEK İSTEGİ TL.NİN İSTİKRARLI PARA OLMASI.

  • Her zaman12 Mart 2022 10:56

    Her işe yeni başlayan yeni bir enerji yeni bir heyecan ile başlar bu şekilde olması doğaldır ve farkındalık yapmayada çalışır bir zaman sonra eğer içinde bulunulan durum sıkıntılı ve çıkışı pek mümkün değilse kişi değişmeye başlar şevki kırılır,ancak her durumda madem ki o göreve geldi bir şans verilmelidir bakalım neler yapacak zaten olumsuz bir durumda maziye karışır.

  • ASTOR12 Mart 2022 08:51

    bi şey yapacaklarından degil  maksat görüntü olsun. zaten ülkeyi batırdılar .

  • Ali Taş12 Mart 2022 15:53

    O açılacak Çanakkale köprüsü varya kople sana yollarıyla beraber

  • Açıkça12 Mart 2022 14:45

    Ülke niiye batmış olsun zübük?   Aşağıdaki köpekle  beraber uluyor!  

  • Hehe12 Mart 2022 10:51

    Sen su gozlere baksan nasilda doymus bakiyorlar

  • Agah var12 Mart 2022 08:21

    Enflasyon cari açık döviz kurları turizm örnek akaryakıt fiyatları bunlarla ilgili alınan bir karar varmı çok merak ediyorum

  • Kaçan Grup12 Mart 2022 08:16

    fikko, çok önemli bir oluşum

  • labo11 Mart 2022 23:55

    Bigün tvden canlı yayınlansa keşke. Ne konuşuyolar, ortam nasıl geçiyo merak ediyom çok

  • Hehe12 Mart 2022 10:52

    Konusmuyolarki bakisarak anlasiyorlarmis artik boyle herkes anlamadin diye bu yontemi bulmuslar ekonomide yeni yontemden sonra iletisimdede yeni yontemler buluyorlar

  • Hasan Talip11 Mart 2022 22:40

    1. Cari açık artıyor. 2. Enflasyon artıyor. 3.Turizm geliri beklentileri çöpe gitti. 4. İhracaat gelirlerinin düşeği kesin. Koca Avrupa kıtası savaş ve gelen mülteci derdine düşmüş. Yani yıldızlar yerin de ve parlamayacak. Nebatinin gözlerindeki ışıltı kayboldu.

  • Sdk12 Mart 2022 04:51

    Kaybolmaz parası kur korumadadır

  • Pala11 Mart 2022 22:19

    Kur korumalı mevduatın hazineye maliyeti 50 milyar TL'yi geçti

  • Atilla11 Mart 2022 22:16

    Dalga geçiyorlar resmen .istikrarımı kaldı bu ülkede toplantıda geyik yapıyorlar