BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSektörün yüzde 60'ı kamu bankalarının elinde----

Sektörün yüzde 60'ı kamu bankalarının elinde

Sektörün yüzde 60'ı kamu bankalarının elinde
06 Ağustos 2018 - 08:15 www.finansgundem.com

Rusya'da finans sektöründe son tablo: Yüzde kaçı beş kamu bankasının kontrolünde?

Rusya'da devletin iş dünyası üzerinde, Sovyet devrini hatırlatan ağırlığını ortaya koyan son rapor: Expert RA adlı finansal araştırma şirketinin verilerine göre, ülkede bankacılık sektörünün toplam varlıklarının yüzde 60'ı kamu bankalarının elinde.

İzvestiya gazetesinin haberine göre, Rusya'da vatandaşlarının mevduatlarının yüzde 64,5'i, en fazla kar eden beş bankada toplanmış durumda.

En büyük beş banka, bankacılık sektörünün toplam aktiflerinin yüzde 60,7'sini, sermayenin yüzde 63'ünü ve mevduatların yüzde 64,5'ini elinde bulunduruyor. 

Rusya'nın en büyük beş bankasını kamu bankaları listesini Sberbank, VTB, Gazprombank, Rosselhozbank ve Ulusal Clearing Merkezi oluşturuyor.

Ocak-Haziran 2018 döneminde bu beş bankanın toplam karı 512,4 milyar rubleyken, bankacılık sektörünün tamamının karı ise 434,4 milyar ruble olarak kaydedildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)