BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinans sektörünü bekleyen tehdit korona virüs----

Finans sektörünü bekleyen tehdit korona virüs

Finans sektörünü bekleyen tehdit korona virüs
09 Mart 2020 - 10:41 www.finansgundem.com

Korona virüs haberleri bütün dünyayı etkilerken uzmanlar finans sektörünün bu virüsün etkilerine henüz hazır olmadığı konusunda da hemfikirler.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçen hafta, İngiltere’deki en büyük finans kurumlarından biri olan HSBC’de bir çalışanının korona virüsü kaptığı ortaya çıkmıştı. Banka, İngiltere'nin Kanarya Adaları’ndaki merkezinden 100 personelini tahliye etmişti.

Aynı gün, derecelendirme kuruluşu S&P Global'de çalışan 1.200 kişi, virüsten etkilenen HSBC analistinin Londra ofisini ziyaret etmesi sonrasında evlerine gönderildi. Şehirde çalışan bir Deloitte çalışanına da geçen hafta virüs teşhisi kondu.

Yatırım bankaları, işgücünü korona virüs salgınından koruma planlarını uygulamaya çalışıyorlar fakat kötü haber şu ki işe yaramayacaklar.

Financial News’in salgın ve tıp uzmanlarıyla yaptığı söyleşiye göre finansal hizmetler kuruluşları çalışanlarına yeterince bilgilendirmiyor.  Duke Üniversitesi'nde küresel sağlık profesörü Jonathan D Quick, "Kısa cevap neredeyse şüpheye yer bırakmayacak derecede hayır, bankalar (korona virüse) yeterince hazırlıklı değiller" diyor. Uzmanlar bankaların afet kurtarma planlarının finans sektöründe Covid-19'un yayılmasını engellemeyeceği konusunda hemfikirler.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)