BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFinans dünyası bir araya geldi----

Finans dünyası bir araya geldi

Finans dünyası bir araya geldi
29 Mart 2014 - 17:08 www.finansgundem.com

İEAD’ın sertifika töreni finans dünyasını bir araya getirdi

Finans dünyası, İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği (İEAD) ile Kadir Has Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği ‘Finansal Piyasalar Sertifika Programı’ sertifika töreninde bir araya geldi.

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde yapılan törene finans dünyasından çok sayıda isim katıldı. Törende, programı başarıyla tamamlayan 23 kişiye sertifikaları verildi.

Törende konuşan İEAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, Türkiye’de finans piyasasının büyümeye ve yeni mezun gençler için önemli istihdam fırsatları yaratmaya devam edeceğini söyledi. Sektörde nitelikli işgücüne olan ihtiyacın giderek arttığına, ancak mevcut yükseköğretim sisteminin söz konusu ihtiyacı karşılayabilecek eğitimi vermekten uzak olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bilgin, ‘Bu da, bu tip sertifika programlarına olan ihtiyacı artırıyor ve çok daha önemli hale getiriyor’ dedi.

Sertifika programı

Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin’in verdiği bilgilere göre, ‘Finansal Piyasalar Sertifika Programı’ 1 Mart’ta başladı. Toplam 30 saat ve 15 dersten oluşan programda, sektörün üst düzey yöneticileri ile Finans dünyasının tanınmış isimleri ders verdi. Yeni genç mezunlarla finans sektöründe yeni çalışmaya başlayanların katıldığı programın amacı, finans sektöründe istihdam edilebilirlik imkânlarını artırmak.

Prof. Dr. Bilgin, İEAD’ın Kadir Has Üniversitesi ile birlikte önümüzdeki aylarda da programı yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)