BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinans devi nasıl kara para akladı----

Finans devi nasıl kara para akladı

Finans devi nasıl kara para akladı
20 Mart 2020 - 15:08 www.finansgundem.com

Kara para aklama suçuna yardım ettiği için 386 milyon dolarlık cezaya çarptırılan İsveç'in en büyük mortgage bankası Swedbank skandalın ayrıntılarını pazartesi günü açıklayacak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsveç’in en büyük mortgage bankası Swedbank’in CEO’su Jens Henriksson, bankanın büyük bir kara para aklama skandalına nasıl bulaştığının yakında bankanın kendi soruşturmasıyla ortaya çıkaracaklarını açıkladı. CEO’nun açıklamasına göre tüm bilgiler pazartesi günü paylaşılacak.

Perşembe günü yaptığı röportajda Henriksson “Sorumluluk bir yapboz çözmeye benzer zira Pazartesi günü yapbozun bir parçasını daha açıklayacağız ve ondan sonra da her şeyin çözüme kavuşacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Swedbank geçen sene finansal servis otoriteler tarafından tespit edilen kara para aklama skandalı nedeniyle 386 milyon dolarlık bir cezaya çarptırılmıştı.  Banka, 2007-2019 arasındaki Baltık operasyonlarını araştıran hukuk firması Clifford Chance’in isteği üzerine gelecek hafta skandalın tüm ayrıntılarını açıklayacağını belirtti. Açıklanan bilgiler ABD piyasa düzenleyicileri tarafından yeni bir cezanın verilmesine neden olabilir.

İsveç Finansal Hizmetler İdaresi Baltık’taki yan kuruluşlar tarafından hem içeride hem de yurtdışı kaynaklı olarak gelen raporlarda yapılan uyarılara rağmen, kara para aklama riskine karşılık uygun ve yeterli bir tavır alamadığı gerekçesiyle Swedbank’i suçlu bulmuştu.

Pazartesi günü yapılacak açıklama için banka yatırımcıları para aklama skandalını bilip saklayan ve bankanın yüksek mevkilerinde bu suçu yöneten kimselerin isimlerinin açıklanması bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)