BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFilistin lideri BMGK kararından memnun----

Filistin lideri BMGK kararından memnun

Filistin lideri BMGK kararından memnun
09 Aralık 2017 - 02:28 www.finansgundem.com

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK), ABD Başkanı Donald Trump’ın, "Kudüs kararı" gündemiyle toplanmasından memnuniyet duyduğunu açıkladı

Filistin resmi ajansı WAFA’ya göre, Devlet Başkanı Mahmud Abbas, BMGK’nın Kudüs gündemiyle toplanmasına ilişkin "Bu, Filistin halkının haklarına ve topraklarındaki Filistin halkının haklı davasına güçlü bir destek mesajı mesabesindedir." değerlendirmesinde bulundu.

ABD yönetiminin Kudüs kararını reddettiğini bir kez daha yineleyen Abbas, bu karar karşısındaki çabalarına devam edeceğini vurguladı.

Abbas, BMGK'nın tavrını "İsrail’e düşmanlık" olarak gören ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley’in sözlerine tepki göstererek, “ABD artık İsrail-Filistin barış görüşmelerinin hamisi değildir.” dedi.

Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Sekreteri Saib Ureykat da bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ABD tarafıyla, barış süreciyle ilgili görüşen her Filistinli, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını tanımış demektir. Dolayısıyla ABD, Kudüs kararından dönene kadar barış süreciyle ilgili görüşme olmayacaktır.” ifadesini kullanmıştı.

ABD Başkanı Trump'ın "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak" tanımasının ardından toplanan BMGK'da, İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümden başka "B" planı olmadığı vurgulanmıştı.

BMGK Kudüs gündemiyle toplandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)