BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFilistin, İsrail'in Cenin'deki saldırısını kınadı----

Filistin, İsrail'in Cenin'deki saldırısını kınadı

Filistin, İsrail'in Cenin'deki saldırısını kınadı
03 Temmuz 2023 - 11:02 www.finansgundem.com

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Rudeyne, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği hava saldırısı ve baskınını şiddetle kınadığını belirtti.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail işgal hükümetinin Cenin kenti ve kampında yaptığı şey, savunmasız halkımıza karşı yeni bir savaş suçudur." ifadelerini kullandı.

"Filistin halkı işgal yenilip, özgürlüğüne kavuşana kadar bu vahşi saldırı karşısında diz çökmeyecek, teslim olmayacak, beyaz bayrak çekmeyecek ve topraklarında sebatla duracaktır." diye belirten Rudeyne, İsrail'in Cenin kentine yönelik saldırısını şiddetle kınadıklarını söyledi.

Ebu Rudeyne, Filistin halkının güvenlik ve istikrarının önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İşgal hükümeti ve onun terörist yerleşimcileri tarafından işlenen tüm bu suçlar, güvenlik ve istikrarı sağlayamayacak. Filistin halkı güven ve istikrarı hissetmediği sürece İsrail de güven ve istikrarı hissetmeyecek."

OLAĞANÜSTÜ TOPLANILACAK

Ayrıca Ebu Rudeyne, Filistin yönetiminin, Devlet Başkanı Mahmud Abbas liderliğinde bu akşam atılması gereken acil adımları görüşmek üzere olağanüstü toplanacağını aktararak, aşırı sağcı İsrail hükümetinin Filistin halkına savaş ilan ettiğini söyledi.

İsrail'in ABD tarafından korunan saldırgan bir devlet olduğunu, uluslararası toplumun da ABD baskısı sonucu felç hale geldiğini belirten Ebu Rudeyne, "Bugün işlenen suçlar cezasız kalmayacak. İsrail'in tüm Filistin halkını hedef alan kapsamlı bir saldırısı söz konusu." ifadesini kullandı.

Ebu Rudeyne, "İsrail'in yaptığı ateşle oynamak ve bunun korkunç sonuçları olacak." dedi.

‘’UTANÇ VERİCİ SESSİZLİK’’ BOZULMALI

Ebu Rudeyne, uluslararası toplumu "utanç verici sessizliğini" bozmaya, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırganlığını durdurmaya ve Tel Aviv'in tüm bu suçlardan sorumlu tutulması için ciddi adımlar atmaya çağırdı.

NE OLMUŞTU?

İsrail güçlerinin bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği hava saldırısı ve baskında 4 Filistinli hayatını kaybetmiş, 27 Filistinli yaralanmıştı.

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI'NDAN KINAMA

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine saldırısı şiddetle kınandı.

Açıklamada, "savunmasız siviller, sağlık personeli, sağlık kurumları, evler, camiler ve alt yapıyı hedef alan bu adi saldırıların, İsrail işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik işlediği sistematik terör ve suç eylemlerinin devamı niteliğinde olduğu" kaydedildi.

İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha da "İsrail'in işlediği ihlaller karşısında cezasız kalmasının, yargılanmasını gerektiren insanlığa karşı suçlar ile savaş suçları konusunda kendisine cesaret kazandırdığını" ifade etti.

İsrail'den hava saldırısı

 

İsrail'de yargı reformuna protestolar sürüyor

 

İsrail milyonlarca dolarlık kripto paraya el koydu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)