BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakFikirtepe'ye onay verildi----

Fikirtepe'ye onay verildi

Fikirtepe'ye onay verildi
06 Ağustos 2013 - 06:32 www.finansgundem.com

Fikirtepe'de yılan hikayesine dönen imar izni nihayete ulaştı

Fikirtepe’de yeni plan çerçevesinde teknik ve mühendislik hizmetleri açısından donanımlı, enerji ve su tasarruflu, yeşil yapılar inşa edilecek. Hürriyet'in haberine göre, yol aksları genişletilip, sosyal donatı alanları arttırılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Fikirtepe’de emsal değerleri İstanbul geneli çerçevesinde dikkat alınarak daha yaşanabilir seviyelere çekilmiştir. Ayrıca, Fikirtepe’ye değer katacak planların, Bakanlığımızca sonuçlandırılacak kentsel tasarım projeleri ile gerçekleştirilmesi sağlanmıştır” denildi. 6 bin 341 adet bina bulunan ve binaların sadece yüzde 3.28’i iyi durumda olan Fikirtepe’de 2/3 çoğunlukla karar alınabilecek.
HALK İSTEDİĞİYLE ANLAŞIR
Yeni plan ile şehrin silüetini bozmayacak yapılar inşa edileceğini belirten İstanbul Kentsel Dönüşüm Müdürü Bülent Babaoğlu, “Bölgede kentsel tasarım projesine göre projelerin emsali 3.75 ila 4 arasında değişecek. Vatandaşların ve müteahhitlerin işini kolaylaştıracağız. Fikirtepe 1 yıl sonra çok başka bir yer olacak” dedi. Sadece yüksekliğin değil dış cephelerin ve sosyal alanlarının da kontrol altına alınacağını söyleyen Babaoğlu, “Fikirtepe’de ruhsat alan proje yok. Halk ile anlaşan var. Halk istediği şirketle iş birliği yapabilir. Ama projeler 4.14 emsalle göre değil yeni plana göre olur” dedi. 
MEMNUN EDİCİ BİR SONUÇ
Bölgede 4 adada proje geliştirmeye planlayan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, arsa sahipleri, konut üreticileri ve yeni daire almak isteyenler için memnun edici bir sürecin başladığını söyledi. Durbakayım, “Fikirtepe’nin afet bölgesi ilan edilmesiyle, damga vergisi, harç gibi maliyet artırıcı unsurlar ortadan kalkacak. Daha önemlisi KDV yüzde 1 olacak. Eğer bölge afet alanı ilan edilmeseydi bazı yerler çürük diş gibi kalacaktı. Sözleşme yapan firmalar için iyi haber bekliyoruz” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)