BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFETÖ’nün okullarına global kıskaç----

FETÖ’nün okullarına global kıskaç

FETÖ’nün okullarına global kıskaç
03 Şubat 2017 - 07:53 www.finansgundem.com

FETÖ'nün dünya genelindeki okullarına ilişkin ilgili ülkelere Türkiye talimat yazısı gönderdi

FETÖ'nün 160 ülkeye yayılan okulları ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından dev bir soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne, 160 ülkedeki 400 okulda çalışan Türk öğretmenlerin tespit edilmesi için talimat yazısı yazıldı.

PASAPORTLARA İPTAL...

Sabah'ın haberine göre, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tarafından yazılan talimat yazısında, örgütün amaçları doğrultusunda faaliyet gösteren yurtdışı okullarında görevli yönetici, öğretmen ve personelin açık kimlik, iletişim ve adreslerinin belirlenmesi istendi. İstanbul Başsavcılığı ayrıca, kimlikleri tespit edilecek şüphelilerin pasaportlarının iptal edilmesini istedi. Savcılık, yurtdışında ve yurtiçinde olan şüphelilerin ayrı ayrı gruplandırılmasını da talep etti. Soruşturma kapsamında, yurtdışında bulunanlar hakkında yakalama kararı çıkarılacağı ve iadelerinin talep edileceği bildirildi. Başsavcılık ayrıca yurtdışı okulları ile bağlantılı dernekleri de soruşturma kapsamına aldı. Dernek yöneticisi ile üyelerinin ByLock ve benzeri iletişim araçları kullanıp kullanmadıkları ve de örgütün bankasında hesapları bulunup bulunmadıkları araştırılacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)