BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFethullah Gülen iade edilecek mi?----

Fethullah Gülen iade edilecek mi?

Fethullah Gülen iade edilecek mi?
16 Kasım 2015 - 08:19 www.finansgundem.com

Adalet Bakanı Kenan İpek, Fetullah Gülen'in iadesi amacıyla çıkarılan yakalama kararlarının bakanlığa ulaştığını açıkladı

Hakkında üst üste yakalama kararları çıkan Fetullah Gülen için sonun başlangıcına gelindiği iddia edildi. Gülen'in, ABD'den iadesi için adli süreç resmen başladı. Adalet Bakanı Kenan İpek, Gülen için iade amaçlı yakalama kararlarının bakanlığa ulaştığını ve iade için dosya hazırlıklarına başlandığını açıkladı. Adalet Bakanı İpek, Sabah'ın; "Paralel yapı soruşturmaları, AB İlerleme Raporu'ndaki yargı bağımsızlığı eleştirileri ve Ankara Garı önündeki canlı bomba saldırısına ilişkin soruşturma" başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.
 
İADE İÇİN TÜM SEÇENEKLER MASADA
 
Fetullah Gülen'in iadesi ile ilgili süreç nasıl yürüyor?

 
Mahkemelerin verdiği yakalama kararları Bakanlığımıza yeni ulaştı. Uluslararası Hukuk Genel Müdürlüğü'ndeki arkadaşlar çalışıyor. Önümüzdeki günlerde somut adımlar atılır.
 
Kırmızı bülten talebinde bulunulacak mı?
 
Interpol, kendi tüzüğünden hareketle Ergenekon, Balyoz gibi "örgüt" soruşturmalarında ret kararları vermişti. Aynı cevabı bu iki savcı (Zekeriya Öz ve Celal Kara) için de verdi. Onların öyle bir yaklaşımı var. Aramızda tartışıyoruz. "Kırmızı bülten talebinde bulunulmayacak" demiyorum, tartışıyoruz.
 
Fetullah Gülen'in iadesinin hızlandırılması için örgüt suçu kapsamı dışındaki suçlardan mı talepte bulunulacak yoksa terör örgütü lideri olarak mı iadesi istenecek?
 
Şu anda tüm seçenekler tartışılıyor. Ülkemiz adına en doğru olanı yapmaya çalışıyoruz.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)