BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFenerbahçe, Adana Demirspor'u 6 golle geçti----

Fenerbahçe, Adana Demirspor'u 6 golle geçti

Fenerbahçe, Adana Demirspor'u 6 golle geçti
29 Kasım 2017 - 23:23 www.finansgundem.com

Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda karşı karşıya geldiği Adana Demirspor'u Alper Potuk'un hat-trick yaptığı mücadelede 6-0 mağlup etti

Fenerbahçe, TFF 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'u Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında ağırladı. Sarı-lacivertliler mücadeleden 6-0'lık galibiyetle ayrıldı ve rövanş öncesinde büyük avantaj elde etti.

Fenerbahçe 13. dakikada net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Mathieu Valbuena'nın ara pasında sol çaprazdan ceza sahasına giren Vincent Janssen kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda vurmak yerine pas vermeyi tercih etti. Mehmet Ekici, penaltı noktası üzerinde bomboş kale yerine topu üstten auta gönderdi.

Sarı-lacivertliler 23. dakikada Alper Potuk ile öne geçti. Orta alanda topla buluşan genç futbolcu Oğuz Kağan Güçtekin, sağ kanatta hareketlenen Şener Özbayraklı'yı topla buluşturdu. Şener'in ceza sahası içinde yerden yaptığı ortaya bekletmeden vuruş yapan Alper, takımını 1-0 öne geçirdi.

Fenerbahçe bu golden sadece 3 dakika sonra farkı 2'ye çıkardı! Sağ kanattan Alper Potuk'un pasında topu kontrol eden Vincent Janssen, iki oyuncudan sıyrılarak yaptığı vuruşta kalecinin kapattığı köşeden topu ağlarla buluşturdu.

Sarı-lacivertliler, ilk yarının son dakikasında bir gol daha buldu. Sol taç çizgisi yakınlarından Vincent Janssen'in pasında topla buluşan Valbuena, son çizgiye inerek topu içeri çevirdi, Hasan Ali kafa vuruşuyla farkı 3'e çıkardı. Hakem Ali Şansalan, bu gol sonrasında santra yaptırmadı ve ilk yarı Fenerbahçe'nin 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Fenerbahçe, ikinci yarıya da hızlı başladı. 51. dakikada sağ taç çizgisi yakınlarından Valbuena'nın kullandığı serbest vuruşa yükselen Mehmet Topal'ın vuruşunda kaleci Kurtuluş topu çelmeyi başardı. Kurtuluş'un çeldiği topu takip eden Alper farkı 4'e çıkardı ve kendisinin 2, takımının 4. golünü kaydetti.

Alper Potuk, 66. dakikada bir kez daha sahne aldı ve farkı 5'e çıkardı! Sol kanatta topla buluşan Valbuena, son çizgiye inerek topu Alper'e bıraktı. Milli futbolcu topun gelişine yaptığı vuruşla farkı 5'e çıkardı ve kariyerindeki ilk hat-trick'ini yaptı.

Aykut Kocaman, 68. dakikada 3 gol atan Alper ve 2 asist yapan Valbuena'yı kenara aldı. İki futbolcunun yerine oyuna Ahmethan Köse ve Nabil Dirar dahil oldu.

Skor 5-0'a geldikten sonra oyunda tempo düştü. Fenerbahçe, 89. dakikada bir penaltı kazandı. Adana Demirspor'da Doudhadji ikinci sarı-karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Topun başına geçen Ahmethan hata yapmadı ve mücadelenin sonucunu tayin etti: 6-0. Rövanş maçı 12, 13 ya da 14 Aralık'ta Adana'da oynanacak.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)