BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFelaketin izlerini silmek için 90 milyon dolara ihtiyaç var----

Felaketin izlerini silmek için 90 milyon dolara ihtiyaç var

Felaketin izlerini silmek için  90 milyon dolara ihtiyaç var
17 Şubat 2022 - 11:59 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler yetkilisi, Tonga'nın, yanardağ patlaması ve tsunami felaketinin izlerini silmek için en az 90 milyon dolara ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

BM Tonga Mukim Koordinatörü Sanaka Samarasinha, çevrim içi bir toplantıda yaptığı açıklamada, 105 bin nüfuslu Pasifik ada ülkesinde halkın yüzde 80'inin yanardağ patlaması ve tsunami felaketinden etkilendiğini bildirdi.

Kasırga sezonunun hala tüm hızıyla sürdüğüne işaret eden Samarasinha, bölgede neredeyse her hafta deprem meydana geldiğini söyledi.

Tonga'nın, hasarın giderilmesi, tarım ve balıkçılık sektörlerinin eski haline getirilmesi için en az 90 milyon dolara ihtiyaç duyduğunu belirten Samarasinha, 14 BM ajansının ve uluslararası toplumun Tonga'nın çabalarını desteklediğini ifade etti.

Samarasinha, ülkeye yaklaşık 40 ton su ve sanitasyon malzemesi sağlandığını, acil telekomünikasyon hizmetleri ve lojistik yoluyla Tonga'nın yeniden dünyanın geri kalanıyla bağlantısının kurulduğunu dile getirdi.

Tsunami, Tonga'daki hemen hemen tüm adaları vurdu

Tonga'nın başkenti Nuku'alofa'nın 65 kilometre kuzeyindeki yanardağ, 15 Ocak'ta kül, buhar ve gaz püskürtmeye başlamıştı.

Patlamanın ardından Tonga, Yeni Zelanda, ABD, Kanada, Şili ve Japonya için "tsunami" uyarısı verilmiş, tsunami Tonga'daki hemen hemen tüm adaları vurmuştu.

Tonga'ya yardım malzemesi taşıyan Avustralya donanmasına ait "HMAS Adelaide" gemisinin mürettebatından 20'den fazla kişide ve Japonya ile Avustralya uçaklarındaki personelden bazılarında da KOVID-19 tespit edilmişti.

Bunun üzerine afet yardımlarının takımada ülkesine hastalık getireceğine dair endişeler ortaya çıkmıştı.

Türkiye dondu: Nedeni Tonga Yanardağı

 

Japonya'dan Tonga'ya 2,44 milyon dolarlık acil yardım kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)