BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'dan Tonga'ya 2,44 milyon dolarlık acil yardım kararı----

Japonya'dan Tonga'ya 2,44 milyon dolarlık acil yardım kararı

Japonya'dan Tonga'ya 2,44 milyon dolarlık acil yardım kararı
05 Şubat 2022 - 07:39 www.finansgundem.com

Japonya hükümeti, geçen ay yanardağın patladığı Güney Pasifik'teki ada ülkesi Tonga'ya 2,44 milyon dolar acil yardım gönderecek.

Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa, Japonya'nın yanardağın patladığı ada ülkesi Tonga'ya yardım gönderme kararını açıkladı.

"Tonga'nın en yakın sürede yeniden inşası ve toparlanması için yardımlarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullanan Hayaşi, ülkesinin yardımlar konusunda uluslararası kuruluşlarla yakın teması koruyacağını söyledi.

Hayaşi içme suyu, volkanik kül temizleme ekipmanı taşıyan Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetlerine (MSDF) ait "Osumi" nakliye gemisinin de "gelecek günlerde" ada ülkesine varacağını belirtti.

Gıda, sıhhi malzeme ve telekomünikasyon ekipmanları gönderilecek

Hükümetin kararına göre Japonya, ada ülkesine 2,44 milyon dolar yardım sağlayacak Japonya hükümeti gıda, sıhhi malzeme ve telekomünikasyon ekipmanları gönderecek.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, söz konusu yardımların Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) ile UNICEF vasıtasıyla aktarılacağı bildirildi. 

Pasifik Okyanusu'nda yaklaşık 170 adadan oluşan Tonga'nın başkenti Nuku'alofa'nın 65 kilometre kuzeyindeki yanardağ geçen ay kül, buhar ve gaz püskürtmeye başlamıştı.

Patlamanın ardından Tonga, Yeni Zelanda, ABD, Kanada, Şili ve Japonya için tsunami uyarısı verilmiş, tsunami Tonga'daki hemen hemen tüm adaları vurmuştu.

Yanardağ felaketi yaşayan Tonga'ya Bitcoin yardımı

 

Tonga'ya yardımda kül engeli: Adanın rengi griye döndü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)