BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'in yeni korkusu----

Fed'in yeni korkusu

Fed'in yeni korkusu
11 Kasım 2013 - 07:43 www.finansgundem.com

Tahvil alımlarının maliyetler ile birlikte zarar riskinin artmasıyla Fed'e ilişkin endişeler artıyor

Fed tahvil alımlarını uzattıkça, ABD'de vergi mükelleflerinin 2012'De 88.4 milyar dolar ile rekor düzeyde kâr elde etmesinin ardından, ABD Hazinesi'ne para verilmediği bir yılın yaşanması ihtimali artıyor.
Fed'in 2008'de Bear Stearns Cos. ve AIG'yi kurtarmasından, 3 tur parasal genişleme programı uygulamasına geniş kapsamlı finansal krizle mücadele hamleleri, rekor düzeyde ödemeye neden oldu. Şimdi ise, güçlü ekonomi ve faizerin artacağı düşüncesi, merkez bankasının bankalar için tuttuğu rezerv fazlalarında faiz ödemesinden ötürü Fed'in elindeki tahvillerin değerinin, fonlama maliyetlerinin arttığı dönemde düşeceği anlamına geliyor.
Bu durum, merkez bankaları politikalarını hâli hazırda eleştiren yasakoyucuların denetiminin artmasına ve operasyonel zararlara neden olabilir.
Aylık 85 milyar dolarlık tahvil  alımlarının azaltılmasını değerlendiren merkez bankacılar için, bu konu, risk arz ediyor. New York Fed Başkanı William C. Dudley geçtiğimiz ay, bilanço tablolarındaki genişlemenin, bankanın bağımsızlığını tehdit eden bütçe riskini yarattığını dile getirdi.
Bu endişelerden kendilerini korumak için birkaç şey yaptıklarını, ancak hâlen akıllarının bir kenarında korkuların olduğunu söyleyen JPMorgan Chase&Co.'nun baş ABD ekonomisti Michael Feroli, "Bu hemen gitmeyecek" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)