BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFed'in boş kalan koltukları için adaylar netleşiyor----

Fed'in boş kalan koltukları için adaylar netleşiyor

Fed'in boş kalan koltukları için adaylar netleşiyor
04 Ocak 2022 - 09:59 www.finansgundem.com

Fed'in guvernörler kurulunda boş kalan koltukları için aday gösterilecek isimler netlik kazanmaya başladı. İki boş koltuk için bir siyahi bir de kadın aday gündemde.

Fed'in guvernörler kurulu için aday isimleri telaffuz edilmeye başladı. Bloomberg'e konuşan konuya yakın kaynaklara göre, Beyaz Saray’ın Fed’in guvernörler kurulundaki boş koltuğa Philip Jefferson’ı aday göstermesi bekleniyor. Jefferson atanması halinde Fed’in 100 yılı aşan tarihinde bu koltuğa oturan dördüncü siyahi guvernör olacak.

Virginia Üniversitesi’nden ekonomi doktorası olan Jefferson, Kuzey Carolina’daki Davidson College’da akademik işlerden sorumlu başkan yardımcısı, fakülte dekanı ve ekonomi profesörü. Jefferson Fed’de daha önce iki kez görev aldı. 1996’dan 1997’ye kadar parasal işler bölümünde ekonomist olarak çalışan Jefferson, 1983’ten 1985’e kadar mali analiz bölümünde araştırma görevlisiydi.

Kadın bir aday ismi de gündemde

Kasım ayında Jerome Powell’ı başkan olarak bir kez daha aday gösteren ve Lael Brainard’ı başkan yardımcısı olarak atayan ABD Başkan Joe Biden’ın denetimden sorumlu başkan yardımcısı da dahil olmak üzere yönetim kurulunda doldurması gereken üç sandalye daha var.

Axios’un ismini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Biden’ın denetimden sorumlu başkan yardımcısı görevi için düşündüğü isim de Sarah Bloom Raskin. Raskin, daha önce ABD’de Hazine Bakanı yardımcılığı görevini yürütmüştü.

ABD ekonomisi FED’e rağmen aşırı ısınıyor

 

Yatırımcılar FED’in faiz planına inanmıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb04 Ocak 2022 10:22

    Tüm dünyada merkez bankaları tamamen devletlerin olmak zorunda, özel sektöre ait olmamalı asla! Bütün dünyadaki sorun net olarak budur!!!