BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFED'in bilançosu kritik eşiği aştı----

FED'in bilançosu kritik eşiği aştı

FED'in bilançosu kritik eşiği aştı
25 Ocak 2013 - 11:51 www.finansgundem.com

İşsizliği aşağı çekmek için ucu açık Hazine ve mortgage tahvili alımı yapan Fed'in bilançosu bu hafta ilk kez 3 trilyon doları aştı

ABD'de yüzde 7.8'lerde seyreden işsizlik oranını aşağı çekmek ve ekonomiyi desteklemek için ucu açık Hazine ve mortgage tahvili alan Fed'in bilançosu bu hafta ilk kez 3 trilyon doların üzerine çıktı.
Fed'in toplam varlıkları geçtiğimiz hafta 48 milyar dolar artarak 23 Ocak itibariyle 3.01 trilyon dolara çıktı. Fed'in yaptığı açıklamaya göre, ABD Merkezi'nin elindeki Hazine tahvili varlıkları 7.8 milyar dolara ulaşırken, mortgage tahvilleri de 35.6 milyar doları buldu.
Tahvil alımları, Fed Başkanı Ben Bernanke'nin ekonomik toparlanmayı desteklemek için merkez bankasının bilanço tablolarını tüm gücüyle devreye sokma kampanyasının bir parçası. Fed, aylık 40 milyar dolarlık mortgage tahvili alımlarına Eylül'de başladı ve bu ay da 45 milyar dolarlık Hazine tahvili alımlarını ekleyerek, aylık varlık alımlarını 85 milyar dolara genişletti.
Fed'in toparlanmaya yardımcı olmak için tüm kaynaklardan yararlandığı başka bir örneği bulmanın zor olduğunu söyleyen Bank of America Corp.'un kıdemli ABD ekonomistlerinden ve eski Fed ekonomisti Michael Hanson, "Bu en az Paul Volcker'ın çıkıp enflasyon seviyesine kadar faizleri artıracağız demesi kadar devrimci" dedi.
Fed'in daha önce girilmemiş bir bölgede olduğunu söyleyen BNP Paribas SA'nın Kuzey Amerika başekonomisti Julia Coronado, kolay para bir noktada finansal piyasalar ve reel ekonomiye doğru yolunu bulacak ve büyümeyi destekleyecek olsa bile "risk çok fazla" dedi.
Fed'in fiyat istikrarı ve maksimum istihdam sağlamak şeklinde iki temel görevi bulunuyor. Fed'in 1979-1987 yılları arasında başkanlığını yapmış olan Volcker, yüzde 15'lere yaklaşan yıllık enflasyonu indirmek için faizleri yüzde 22'ye yükseltmişti. Şimdi ise Bernanke Fed'in diğer görevine odaklanarak, 12.2 milyon kişiyi bulan işsizliği indirmeye çalışıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)