BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed'e ilişkin fiyatlamalar değişti----

Fed'e ilişkin fiyatlamalar değişti

Fed'e ilişkin fiyatlamalar değişti
03 Kasım 2022 - 01:01 www.finansgundem.com

Fed'in faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının ardından piyasada faizde zirvenin yüzde 5,10 ile Mayıs 2023'te gerçekleşeceği fiyatlaması öne çıktı

Fed'e ilişkin fiyatlamalar Fed cephesinden gelen mesajların ardından değişti.

Fed swaplarında kararın ardından ortaya çıkan fiyatlama piyasanın faizde zirveyi yüzde 5,10 ile Mayıs 2023'te öngördüğünü gösterdi.

Fed Kasım toplantısında dördüncü kez 75 baz puanlık faiz artışı kararı alırken, sürecin sona yaklaştığı sinyalini vermişti.

FED, FOMC'NİN PARA POLİTİKASINDAKİ BİRİKİMLİ SIKILAŞMAYI DİKKATE ALACAK

Karar metnine yeni giren ifadede Fed, hedef aralığındaki gelecek faiz artışlarının hızını belirmede Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) para politikasındaki birikimli sıkılaşmayı, para politikasının ekonomik aktivite ve enflasyon üzerinde yarattığı etkiyi ve ekonomik ve finansal gelişmeleri dikkate alacağını belirtti.

Karar oybirliği ile alınırken, Fed yetkililerinin enflasyonla mücadeleye sıkı sıkıya bağlı olduğuna bununla birlikte sıkılaşmanın yarattığı etkiyi görmezden gelmediklerine işaret etti.

ARALIK AYINDAKİ FAİZ BEKLENTİSİ 50 BAZ PUAN

Kararın ardından konuşan Fed Başkanı Jerome Powell ise Faiz artışlarını durdurmayı düşünmek için henüz çok erken olduğunu ifade ederken, faizde nihai seviyenin daha önce öngördükleri seviyeden daha yüksek olduğunu belirtti.

Powell, Aralık toplantısında daha sınırlı bir faiz artışını gündeme alabileceklerini söylerken, bu durum piyasada Aralık ayında 50 baz puanlık artış olabileceği şeklinde algılandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre'den Fed açıklaması

 

ABD borsaları Fed sonrası sert düşüşle kapandı

 

Fed'in faiz artırımı kararı altını yükseltti

 

Fed faizi 75 baz puan artırdı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)