BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'den yatırımcılara risk uyarısı----

Fed'den yatırımcılara risk uyarısı

Fed'den yatırımcılara risk uyarısı
09 Temmuz 2014 - 21:50 www.finansgundem.com

Fed’in Haziran ayı toplantı tutanaklarında bazı Fed yetkililerinin yatırımcıları risklere karşı “aşırı rahat” bulduğu ifade edildi

Fed’in 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantıların tutanakları Washington’da yayınlandı. Fed’in Haziran ayı toplantı tutanaklarında bazı Fed yetkililerinin yatırımcıları risklere karşı “aşırı rahat” bulduğu ifade edildi.

Fed’in Haziran ayı toplantı tutanaklarında, bazı Fed politika yapıcıları, yatırımcıların ekonomik görünüm ile ilgili fazla iyimser olabilecekleri endişesini taşıdıkları ve merkez bankası aşırı risk-alımı konusunda tedbirli davranmak zorunda olduğu belirtildi.

Tutanaklarda, bazı yatırımcılar tarafından aşırı risk-alımı yapıldığının gözlendiği, bunun piyasa katılımcılarının ekonomi ve para politikası izlediği yoldaki belirsizlikleri yeterince kavrayamadıklarına dair işaret olduğu ifade edildi.

Fed yetkilileri tarafından tutanaklarda, hisse, para birimi ve sabit-gelir piyasalarındaki düşük volatilite ile ilgili endişeler belirtirken, aynı zamanda ekonomik genişlemeye desteklemek için para politikasının elverişli finansal durumları teşvik etmeye devam etmesi gerekliliği vurgulandı.

Tahvil alım programı ile ilgili olarak Fed yetkilileri arasında ekonomik sürecin bekledikleri gibi ilerlemesi durumunda, alımda 15 milyar dolarlık son bir azaltım yapılarak tahvil alım programının Ekim ayındaki toplantılarında sonlandırılacağı konusunda fikir birliği sağlandı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Baki Erdem10 Temmuz 2014 00:41

    Yabancı kuruluşlara hiç inanmayın onlar ne derse tersini yapın.Bizim borsa zaten düşeceği kadar düştü amaçları mal kapmak.