BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFed'den iyimser değerlendirme----

Fed'den iyimser değerlendirme

Fed'den iyimser değerlendirme
05 Mart 2014 - 21:55 www.finansgundem.com

​Fed'in yayımladığı Bej Kitap'a göre, zorlu geçen kış mevsimine rağmen, ekonomi geçtiğimiz ay birçok bölgede büyüdü

Fed'in yayımladığı Bej Kitap'a göre, zorlu geçen kış mevsiminin işe alımları olumsuz etkilemesi, tedarik zincirini bozması ve tüketicileri mağazalardan ve otomobil alımından uzak tutmasına rağmen, ekonomi geçtiğimiz ay birçok bölgede büyüdü.

Bej Kitap'ta, "12 bölgenin 8'i etkinlik seviyesinin yükseldiğini rapor etti, fakat birçok bölgede artışlar 'mütevazıdan ılımlıya' olarak nitelendirildi" denildi. New York ve Philadelphia bölgeleri ise büyük bölümü bu bölgelerde görülen olağandışı hava şartları nedeniyle meydana gelen düşüş rapor etti. 

Fed Başkanı Janet Yellen ve politika kararında söz sahibi olan ekip arkadaşları, son dönemde görülen ekonomik zayıflığın zorlu hava şartlarına mı dayandığını yoksa büyümenin önünde temel engeller mi olduğunu belirlemeye çalışıyor. Bej Kitap, Yellen'ın geçtiğimiz ay Ben S. Bernanke'nin yerine geçerek başkan olmasının ardından, ilk toplantı olacak olan 18-19 Mart'taki Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısına ön bilgi niteliği taşıyor. 

Bej Kitap 12 Fed bölgesi bankasının raporlarından oluşurken, politika yapıcıların Mart ayında tahvil alımlarını 10 milyar dolar daha azaltarak 55 milyar dolara düşürüp düşürmeme kararını almasına yardımcı olabilir. Fed'in üç turluk parasal genişleme politikası Banka'nın bilançosunu 4.16 trilyon dolara kadar yükseltti. 

Bugün yayımlanan Bej Kitap raporu, 24 Şubat'a kadar olan verilere dayanırken, Atlanta Fed tarafından derlendi. Raporda "Birçok bölgede görünüm iyimser olarak devam ediyor" denildi. 

Ekonomik zayıflığın büyük bölümünün hava şartlarına bağlanıldığı Bej Kitap'ta, "Perakende satışları, şiddetli kış mevsiminin faaliyetleri kısıtlaması ile ülkenin birçok bölgesinde zayıfladı ve hava şartları ayrıca otomobil satışlarının da yine birçok bölgede hafiflemesinde temel faktör olarak rol aldı" denildi. 

Raporada ayrıca, "Kar ve dondurucu havalar, birçok Fed bölgesinde tedarik zincirini olumsuz etkileyip ve sevkiyat zamanlarında gecikmelere neden olurken, imalat sanayiide de satışlar ve üretime olumsuz etki yaptı" denildi. Buna rağmen Bej Kitap'ta "Birçok bölge geleceğe yönelik iyimser ve imalat aktivitesinin önümüzdeki aylarda yükseleceği bekleniyor" sözleri yer aldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)