BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'den 'güvercin' açıklamalar----

Fed'den 'güvercin' açıklamalar

Fed'den 'güvercin' açıklamalar
21 Şubat 2022 - 08:02 www.finansgundem.com

New York Fed Başkanı Williams, bankanın yumuşak inişi yönetebileceğini söyledi. Chicago Fed Başkanı Evans da agresif Fed faiz oranı artışları olmadan fiyat baskılarının hala kendi kendine hafiflemeye devam edeceğini savundu

Fed'in faiz artırımına gideceğini daha önceden ilan ettiği mart ayı para politikası toplantısı yaklaşırken banka yöneticilerinden de değişik açıklamalar geliyor. "En az 50 baz puan" ve "6 kez faiz artırımı" gibi şahin taleplerin yanı sıra 'güvercin' öneriler de geliyor. 

New York Fed Başkanı John Williams, tedarik zinciri sorunlarının zamanla kademeli olarak gerileyebileceğini, bazı enflasyonist baskıları hafifletebileceğini ve Federal Reserve'in bir resesyona yol açmadan enflasyonu kontrol etme hedefine ulaşmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

Williams, "Beklentim, para politikasında sıklıkla bahsettiğimiz, yani ekonomiyi temelde güçlü bir yerde tutmak ve büyümek anlamına gelen yumuşak inişi, eğer isterseniz, yönetebileceğimizdir" dedi.

Williams, Fed'in Faiz artırım döngüsünü büyük bir hamleyle başlatmasına çok az ihtiyaç olduğunu söyledi ve bunun yerine merkez bankasının faizleri "sürekli" artırmasını ve gerekirse hızı ayarlamasını savundu.

FARKLI GÖRÜŞ

Williams'ın yorumları St. Louis Fed Başkanı James Bullard da dahil olmak üzere, merkez bankasının Mart ayında faiz oranlarını sıfıra yakın seviyelerden yükseltmeye başlamasının ardından bazı faiz artırımlarını önden yüklemesi gerektiğini söyleyen diğer Fed yetkililerinin aksi yönünde.

Williams, "Başlangıçta büyük bir adım atmak için zorlayıcı bir argüman görmüyorum. Bence istikrarlı bir şekilde faiz oranlarını yükseltebilir ve yeniden değerlendirebiliriz." diye konuştu.

Williams, politika yapıcıların ekonomide ne olduğuna bağlı olarak daha sonra oran artışlarının hızını hızlandırabileceğini veya yavaşlatabileceğini söyledi. Federal fon oranının gelecek yılın sonuna kadar %2 ila %2,5 aralığına taşınmasının mantıklı olduğunu söyledi.

Williams, faiz oranlarındaki artışlar başladıktan sonra, bir sonraki adımın Fed'in elindeki Hazine tahvillerini ve ipoteğe dayalı menkul kıymetleri azaltmaya başlaması olacağını söyledi. Bu sürecin bu yıl içinde başlamasını bekliyor.

EVANS: Politikada önemli değişiklik gerekiyor ancak kısıtlayıcı olması gerekmeyebilir

Chicago Fed başkanı Charles Evans, mevcut yüksek enflasyonun Federal Reserve para politikasının "önemli bir şekilde yeniden konumlandırılmasını" gerektirdiğini, ancak bunun ekonomiyi kısıtlayacak ve istihdamı mahvedecek kadar fazla olmadığını söyledi.

Evans, agresif Fed faiz oranı artışları olmadan fiyat baskılarının hala kendi kendine hafiflemeye devam edeceğini savundu.

Evans, Fed'in Mart ayında veya yıl boyunca sonraki toplantılarında ne yapması gerektiğine dair ayrıntı vermedi ya da yetkililerin süreci hızlandırmak için normalden daha büyük bir yarım puanlık artışla başlayıp başlamaması gerektiği konusundaki tartışmaya girmedi.

Ancak yorumlarının, Fed'in enflasyon kontrolünü kaybetmesi ve işsizlikte keskin artışlar, hatta onu kontrol etmek için bir durgunluk riskine girmesi gerekmesiyle "dünyanın sonunun gelmek üzere olduğuna dair korkunç tahminlere karşı disiplin" sağlamayı amaçladığını söyledi.

Morgan Stanley, Fed'den 2022'de 6 faiz artırımı bekliyor

 

Ünlü ekonomistten FED’e sert uyarı: Parasal genişlemeyi hemen yarın bitirin

 

FED’in agresif hamleleri resesyona mı neden olacak?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)