BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed yetkilisinden 'faiz' mesajı----

Fed yetkilisinden 'faiz' mesajı

Fed yetkilisinden 'faiz' mesajı
11 Ağustos 2023 - 01:18 www.finansgundem.com

Temmuz enflasyon rakamının beklentiler doğrultusunda geldiğini kaydeden San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, 'Zafer ilan edebileceğimiz bir veri değil. Hala yapacak çok işimiz var.' ifadelerini kullandı

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, bugün tahminlerden düşük gelen enflasyon verisine rağmen Fed’in enflasyon hedefine ulaşmak için hala yapılması gerekenler olduğunu söyledi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Temmuz enflasyonunda görülen ‘ılımlılaşmaya’ rağmen Fed’in enflasyonu kontrol altına almak için yapacak işleri olduğunu söyledi.

''HALA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR''

Temmuz enflasyon rakamının beklentiler doğrultusunda geldiğini kaydeden Daly “Zafer ilan edebileceğimiz bir veri değil. Hala yapacak çok işimiz var. Fed enflasyonu yüzde 2’lik hedefe döndürmek konusunda kararlı” ifadesini kullandı. Daly’nin bu yıl FOMC’de oy hakkı bulunmuyor.

Bugün açıklanan verilere göre Temmuz’da enflasyon aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 3,2 oldu. ABD Merkez Bankası Temmuz’da politika faizini yüzde 5,25 - 5,50 ile 22 yılın en yüksek seviyesine çıkarmıştı. Vadeli kontratlarda bu sene ek bir faiz artışı fiyatlanmıyor.

Daly sonraki hamlelere karar vermek için gelecek verilere bakacaklarını belirtti.

Fed yetkilileri faiz artışının devam edip etmeyeceği konusunda farklı görüşlere sahip. Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker Salı günü verdiği demeçte ekonomide sürpriz bir gelişme olmazsa Faiz artışlarının sonlandırılabileceğini söyledi. Fed yönetim kurulu üyelerinden Michelle Bowman ise fiyat istikrarını sağlamak için faiz artışlarının devam etmesi gerekebileceğini belirtti.

Harker: Fed faizi sabit tutma noktasında

 

Fed açıkladı: Tüketici kredileri haziranda beklentilerden fazla arttı

 

Fed, gelişmekte olan piyasaları krize sürüklüyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)