BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed varlık alımına devam etmeli ----

Fed varlık alımına devam etmeli

Fed varlık alımına devam etmeli
04 Mart 2013 - 16:05 www.finansgundem.com

Fed'in üst düzey yöneticilerinden Janet Yellen, bankanın varlık alımını durdurması için henüz bir neden göremediğini dile getirdi

Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen, yaptığı bir açıklamada Federal Reserve tarafından aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarına devam edilmesi gerektiğini söyleyerek, daha önce benzeri görülmemiş bu programın riskleri ve maliyetlerinin de takip edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Yellen bugün Washington'da gerçekleştirdiği bir konuşmada "Fed'in varlık alımlarının potansiyel maliyetlerine bakıldığında, zamanla yakından takip edilmesi gerekecek olan bazıları kesinlikle var. Bu noktada alım programımızı kesintiye uğratabilecek bir şey henüz görmüyorum" yorumunda bulundu.
Bankanın 2 numaralı yetkilisi Yellen'in bu açıklamaları, Başkan Ben S. Bernanke'nin geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada Fed'in daha önce bir örneği olmayan bu varlık alım programının faydalarının, maliyetlerinden daha fazla olduğu açıklamalarıyla hemen hemen paralellik gösterdi.
Yellen konuşmasında "Risk dengelerini, daha güçlü bir ekonomik toparlanma ve daha hızlı istihdam büyümesi için hâlâ yüksek derecede genişlemeci parasal politika gerektiriyor diye görüyorum" dedi.
Fed yöneticisi Jeremy Stein ise geçtiğimiz ay yaptığı bir konuşmasında bazı kredi piyasalarının aşırı ısınma sinyalleri verdiğine dikkat çekmişti. Kansas City Fed Başkanı Esther George, bazı çiftlik alanlarının "tarihi yüksek fiyatlara" çıktığını söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)