BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed üyesine göre faiz indirimi ertelenebilir----

Fed üyesine göre faiz indirimi ertelenebilir

Fed üyesine göre faiz indirimi ertelenebilir
05 Nisan 2024 - 08:06 www.finansgundem.com

Fed üyesi Barkin, mal ve hizmetlerdeki enflasyonun kalıcı genişliğine dikkatle odaklandığını ve faiz oranlarını düşürmeden önce daha yavaş fiyat artışlarının daha yaygın olması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Richmond başkanı ve aynı zamanda Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bu yıl oy verme hakkına sahip üyelerinden biri olan Thomas Barkin, Reuters'e yaptığı açıklamada, merkez bankasının faiz indirimlerine başlama konusunda kritik bir seçime yaklaşırken gelecek verileri nasıl ayrıştıracağını anlattı.

Yatırımcıların ilk faiz indiriminin haziran ayında yapılmasını beklediklerini ifade eden Barkin, ancak önümüzdeki haftalarda açıklanacak önemli raporların enflasyonu kontrol altına alma konusunda yeterli ilerleme kaydedilmediğini göstermesi halinde bunun yılın ilerleyen dönemlerine sarkabileceğini vurguladı.

Pandemiden önce, mal ve hizmetlerin yaklaşık dörtte birinin %3'ün üzerinde fiyat artışları görme eğiliminde olduğunu anlatan Barkin, "Şimdi, sepetin %55'i üçün üzerinde ve sepetin %55'i üçün üzerinde, genel enflasyonu merkez bankasının %2'lik hedefine geri döndürmek için yapmak isteyeceğiniz türden bir ilerleme ile zihninizde uzlaştırmak zor" dedi.

Kashkari: Enflasyona aşağı hareketin durması Faiz indirimini riske sokar

 

Mester: Faiz indirimi için ihtiyaç duyulan güven seviyesine az kaldı

 

Fed Başkanı Kugler: Politika faizinin bu yıl bir miktar düşürülmesi uygun olacaktır

 

Powell'dan faiz indirimi için temkinli mesajlar

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)