BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed Başkanı Kugler: Politika faizinin bu yıl bir miktar düşürülmesi uygun olacaktır----

Fed Başkanı Kugler: Politika faizinin bu yıl bir miktar düşürülmesi uygun olacaktır

Fed Başkanı Kugler: Politika faizinin bu yıl bir miktar düşürülmesi uygun olacaktır
04 Nisan 2024 - 07:47 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Adriana Kugler, enflasyonun bu yıl düşmeye devam edeceğine inandığını belirtti. Kugler, "Ocak ve Şubat aylarında enflasyon verilerinde bir miktar sıkılaşma görüldü" dedi

Fed Başkanı Adriana Kugler, hane halkı ve işletmelerin harcamalarını kısması, mal ve hizmet arzının iyileşmeye devam etmesi nedeniyle enflasyonun bu yıl düşmeye devam edeceğine inandığını söyledi.

Kugler, "Enflasyondaki düşüş eğiliminin devam etmesini ve yıl boyunca faiz indirimlerinin önünü açmasını bekliyorum. Dezenflasyon ve işgücü piyasası koşulları şu anda beklediğim gibi ilerlerse, bu yıl politika faizinin bir miktar düşürülmesi uygun olacaktır" dedi.

''BİR MİKTAR SIKILAŞMA GÖRÜLDÜ''

"Ocak ve Şubat aylarında enflasyon verilerinde bir miktar sıkılaşma görüldü" diye konuşan Kugler, ancak son enflasyon rakamlarının, geçen yıl Fed'in %2'lik hedefine doğru kaydedilen hızlı ilerlemenin gerçekten yavaşladığına karar vermeden önce "yargıda bulunmamayı gerektiren bazı atipik veya mevsimsel faktörler içerdiğini" de söyledi.

Kugler, zayıflayan tüketici harcamalarının ekonomik büyümenin geçen yılki %3,1'lik hızın altına düşmesine yardımcı olacağını ve işçi talebinin de azaldığını söyledi.

Kugler, "Talep büyümesinin soğumasıyla birlikte, sağlam arz zemini göz önüne alındığında, temel beklentim işsizlikte önemli bir artış olmadan daha fazla dezenflasyonun gerçekleştirilebileceği yönünde. Dezenflasyon ve işgücü piyasası koşulları şu anda beklediğim gibi ilerlerse, bu yıl politika faizinin bir miktar düşürülmesi uygun olacaktır" dedi.

Atlanta Fed Başkanı Bostic, bu yıl tek faiz indirimi öngörüsünü yineledi

 

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly: 3 Faiz indirimi makul bir beklenti

 

Cleveland Fed Başkanı Mester: Faiz indiriminden önce kanıt görmeliyim

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)