BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed tutanakları QE'nin durmasına işaret ediyor----

Fed tutanakları QE'nin durmasına işaret ediyor

Fed tutanakları QE'nin durmasına işaret ediyor
21 Mayıs 2014 - 22:18 www.finansgundem.com

Fed'in son faiz toplantısının tutanakları yetkililerin ABD ekonomisine verilen desteği tamamen sonlandırma konusunda kararlı olduğuna işaret etti

ABD Merkez Bankası Fed'in son toplantısını tutanakları parasal gevşemeyi tamamen durdurmaya odaklanıldığı ancak bu konuda net bir kararın alınmadığına işaret etti.  Fed tutanakları, merkez bankası yetkililerinin ABD ekonomisini desteklemek için başlatılan parasal genişlemeyi tamamen durdurmak için farklı yollar düşündüğüne de dikkat çekti.   

FAİZ ARTIRIMI İÇİN ZAMAN DARALIYOR 
Fed'in Nisan ayı toplantısının tutanakları bankanın uzun süredir sıfıra yakın seviyede tuttuğu faiz oranlarının yukarı çekilmesi için zamanın daraldığına işaret etti.  Tutanaklara göre, Fed yetkilileri merkez bankasının bilançosunun aşırı derecede şişmesinden dolayı esnek hareket etme gereğine odaklandı.  

İSTİHDAM PİYASASI İZLENMEYE DEVAM EDİYOR  
Fed yetkilileri enflasyon ve istidam konusunda farklı görüşler gündeme getirdi. Bazı yetkililer, enflasyonun dengelenmeye başladığına işaret ederken, bazıları enflasyonun Fed'in yüzde 2 olan enflasyon hedefine adım adım yaklaştığını söyledi.  Fed yetkilileri arasında çok az ismin büyüme ve istihdam konusunda aşağı yönlü risk öngördüğü de dikkat çekti. Fed, faiz toplantısını 29-30 Nisan'da gerçekleştirmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)