BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFED tek başına ekonomiyi kurtaramaz----

FED tek başına ekonomiyi kurtaramaz

FED tek başına ekonomiyi kurtaramaz
24 Mart 2020 - 15:49 www.finansgundem.com

FED olağanüstü önlemler alsa da hükumetler devreye girmediği sürece hanehalkı rahata kavuşamaz.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD merkez bankası Fed Pazartesi günü, kötü durumdaki ABD ekonomisini desteklemek için, aralarında borçlanma maliyetlerini düşük tutmak için sınırsız tahvil alımı ve özel sektöre ve yerel yönetimlere kredi akışını sağlamak için programlar oluşturmak dahil geniş çaplı ikinci dalga tedbir paketi açıkladı.

Fed açıklamasında, "Fed, piyasa işleyişini sorunsuz hale getirmek ve para politikasının daha geniş finansal koşullara ve ekonomiye etkin yansımasını sağlamak için Hazine tahvilleri ve devlet dairelerinin mortgage destekli tahvillerini ihtiyaç duyulan miktarda satın alacaktır ve aynı zamanda devlet dairelerinin ticari mortgage destekli menkul kıymetlerini de alacaktır"" dedi.

Piyasalardaki likiditeyi desteklemeyi amaçlayan Fed, limitsiz miktarda Hazine kağıdı ve Mortgage menkul kıymeti alacağını duyurdu. Fed'in bu haftalık planında 250 milyar dolar tutarında mortgage menkul kıymeti alacak.

Fed ise Çin’den gelen virüsten sonra işini kaybedenlere işini geri kazandıramaz. Birçok çalışanın birikimi yok ve borçlar birikmeye devam ediyor. 2008 yılının son dört ayında mali krizin yaşandığı ABD’de yaklaşık 4 milyon kişi işini kaybetti. Birçok uzman ekonomide %20’lik bir daralma öngörüyor.

BoE daha fazla destek vermeye hazır

Fed'den sınırsız parasal genişleme işareti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)