BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed tahvil alımını değiştirmedi----

Fed tahvil alımını değiştirmedi

Fed tahvil alımını değiştirmedi
18 Eylül 2013 - 20:26 www.finansgundem.com

Piyasaların dört gözle beklediği büyük karar açıklandı. Fed faizi sabit tuttu, tahvil alımında değişikliğe gitmedi

ABD'de Federal Açık Piyasa Komitesi, 2 gün süren toplantısının ardındın aldığı kararlar ile piyasaları şaşırttı. FOMC, aylık 85 milyar Dolar olan tahvil alım miktarını değiştirmeme kararı aldı. FED, ekonomide toparlanmanın sürdürülebilir olduğuna dair daha çok kanıt görene kadar beklemeye karar verirken, tahvil alım miktarının ekonomik görünümü göre azaltacağını veya yükselteceğini tekrarladı.
Ekonomistler ise FED'in tahvil alım miktarını 10-15 milyar Dolar azaltmasını bekliyorlardı.  FOMC toplantısında faiz oranlarını değiştirilmeyerek yüzde 0.0-0.25 seviyesinde bırakılmasına da karar verildi. Faizlerin değiştirilmemesi kararı 1'e karşı 9 oy ile alındı.
Kansas City FED Başkanı Ester George, önceki toplantılarda olduğu gibi bu toplantıda da finansal piyasalardaki belirsizlik, enflasyon hedefine yönelik endişeler nedeniyle faiz artırımı yönünde oy kullandı.
FOMC açıklamasına göre toplantıda üyeler, finansal şartların son aylarda sıkılaştığını ve bu şartların devam etmesi halinde ekonominin yavaşlayabileceği endişelerini dile getirdiler.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)