BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed kayıtsız kalmayacak!----

Fed kayıtsız kalmayacak!

Fed kayıtsız kalmayacak!
26 Ocak 2015 - 08:57 www.finansgundem.com

Diğer merkez bankalarının likidite bolluğu yarattığı bir dönemde Fed'in bu duruma kayıtsız kalamayacağı öne sürüldü

Avrupa Merkez Bankası’nın kararının ardından, gözler bu hafta faiz kararı açıklayacak olan ABD Merkez Bankası Fed’de olacak.

Avrupa Merkez Bankası’nın büyük bir tahvil alımı programı açıklamasının ardından, Fed’in de piyasadaki likidite bolluğuna karşı tepkisiz kalmaması bekleniyor. Avrupa’ya ek olarak Kanada Merkez Bankası’ndan da likidite bolluğuna yönelik adım gelmesinin Fed’in parasal sıkılaştırma adımı atması konusunda elini zorlaştırdığına işaret edildi.

ABD’li banka Wells Fargo’nun Baş Yatırım Uzmanı Erik Davidson, “Fed, karar vermeden önce diğer merkez bankalarının hareketlerini de dikkate almak durumunda” dedi.

FAİZ ARTIRSA NE OLUR?

Uzmanlara göre Fed, tüm bunlara rağmen faiz artırırsa, bu doların güçlenmesini sağlar ve bu da emtia üzerindeki baskıyı artırır. Emtiada baskının artması da deflasyon tehlikesi yaratabilir.

New York merkezli finansal danışmanlık şirketi Rockwell Global Capital’ın Baş Piyasa Ekonomisti Peter Cardillo, “Fed için sabırlı hareket etmek en iyisi olur. Burada enflasyon yok, sıkıntı deflasyon. Eğer petrol fiyatları daha da düşerse, bu daha fazla sorun yaratır” dedi.

 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)