BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed her yolu denemeli----

Fed her yolu denemeli

Fed her yolu denemeli
26 Eylül 2013 - 20:49 www.finansgundem.com

Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota, Fed'in iş gücü piyasasını güçlendirmek için ne gerekiyorsa yapması gerektiğini söyledi

Politika kararlarında gelecek yıl oy hakkına sahip olacak olan, Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota, Fed'in şu anda yavaş bir gelişim gösteren iş gücü piyasasını güçlendirmek için ne gerekiyorsa yapması gerektiğini söyledi.
Kocherlakota Michigan'da yaptığı konuşmanın metninde, "Fed daha yüksek iş gücüne ulaşmak için kongre tarafından verilen her türlü yetkisini, alışılmadık bir politika olsa bile, kullanmalı" ifadelerini kullandı.
Kocherlakota ayrıca, gerekli olan her şeyi yapmanın mevcut parasal genişleme miktarını sabit tutmanın yanı sıra, enflasyon görünümünün Fed'in yüzde 2 hedefini aşması ya da tahvil fiyatlarının olmadığı kadar yüksek seviyelere çıkması ihtimallerine rağmen, gerekiyorsa artırılması anlamına geldiğini belirtti.
Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği toplantıda 85 milyar dolarlık aylık tahvil alım programını azaltmamış ve ekonomik büyümenin istikrarlı olduğu yönünde yeteri kadar kanıt olmadığı ifade edilmişti. Birçok ekonomist, Fed'in Eylül ayı toplantısının ardından merkez bankasının azaltmaya başlamak için Aralık ayındaki toplantıyı bekleyeceği görüşünde.
Kocherlakota, düşük enflasyon ile FOMC'nin makul bir para politikası kapasitesine sahip olduğunu belirterek, "FOMC'nin şu andaki denemeleri bu kapasiteyi nasıl kullanacağına karar vermek üzerine" dedi.
Merkez bankasının tahvil alım programını sürdürme kararı finansal piyasaları şaşırtırken, hisseler zirve rekorunu kırdı ve ABD Hazine tahvillerinde 2011'den bu yana en büyük ralli yaşandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)