BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed fren yapmayacak----

Fed fren yapmayacak

Fed fren yapmayacak
24 Ocak 2013 - 12:18 www.finansgundem.com

Fed'in önümüzdeki hafta teşvik yarışını kaldığı yerden sürdüreceği tahmin ediliyor

Parasal genişleme programının uzunluğuna ilişkin tartışmalara rağmen Fed Başkanı Ben S. Bernanke ve diğer Fed yetkilileri önümüzde hafta büyük ihtimalle tahvil alımlarına kaldıkları yerden devam edecek.
Fed Başkanı Bernanke, tahvil alımlarını sonlandırmadan önce istihdamda "kaydadeğer" kazançlar görmeyi istediğini dile getirdi. Bernanke'nin politika faizini sıfıra yakın tutması ve Fed'in varlıklarını 2.97 trilyon dolara genişletmesine rağmen ABD'de işsizlik oranı yüzde 7.8 ve üzerinde seyretmeye devam etti. Diğer yandan 19 Fed Açık Piyasa Komitesi yetkilisi henüz yüzde 1.4'lerde seyreden enflasyon kaynaklı bir tehdit öngörmüyor.
2007-2011 yılları arasında Bernanke'nin uluslararası ekonomi baş danışmanı Nathan Sheets, Fed başkanının, her ay 45 milyar dolarlık Hazine tahvili ve 40 milyar dolarlık mortgage tahvili alınması konusunda FOMC yetkililerine güvenebileceğini söyledi. Fed'in 6 yetkilisi, merkez bankasının büyük ihtimalle henüz tahvil alımlarını sonlandırmayacağını söylerken, rekor düzeyde genişlemeyi savunan Chicago Fed Başkanı Charles Evans ve Boston Fed Başkanı Eric Rosengren bu yıl FOMC'da yeniden oy hakkına sahip oldu.
Fed yetkililerinin 30 Ocak'taki toplantıda istihdam piyasasından güçlü toparlanma sinyalleri alınıncaya kadar sıradışı teşvik sağlanacağını vurgulayacaklarını öngören Sheets, Bernanke'nin FOMC üzerinde iyi kontrole sahip olduğunu söyledi.
Fed başkanlığı görevi önümüzdeki Ocak'ta sona erecek olan Bernanke geçtiğimiz hafta, işsizlerin yüzde 39'unun 6 ve daha uzun süredir işsiz olduğu göz önünde bulundurulduğunda Aralık ayı işsizlik oranlarının kabul edilemez olduğunu savundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)