BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed "faiz oranı" hassasiyeti yaşıyor----

Fed "faiz oranı" hassasiyeti yaşıyor

Fed faiz oranı hassasiyeti yaşıyor
19 Kasım 2013 - 11:42 www.finansgundem.com

Fed varlık alımlarını azaltırken bir yandan faiz oranlarında bir artışı göz ardı edebilmenin yollarını arıyor

Fed'in yeni başkanı olması beklenen Janet Yellen'in yapması gerekenlerden birinin varlık alımlarını azalttığı zaman faiz oranlarını da dizginleyebilecek bir dizi önlem sıralamak.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri varlık alımlarının azaltılacağı açıklamaları ve beklentileriyle Haziran ve Temmuz aylarında yüzde 1'den daha fazla yükselirken, politika yapıcılar şimdi gerçekten varlık alımlarının düşürülmesi durumunda neler yapılabileceğine yönelik seçenekleri gözden geçiriyor.

Fed'in şu ana kadar yatırımcıları varlık alımlarının azaltılmasının, genişlemeci para politikasının sonlanacağı anlamına gelmediği konusunda ikna edememesi, kullanılan yeni para politikası araçlarının iletişimi konusunda soru işaretleri doğuruyor.

Janet Yellen, Senato'da 14 Kasım'da gerçekleştirdiği konuşmada "Zorluk yaratan şey şu: Daha önce benzeri görülmemiş bir durum içerisindeyiz, yani daha önce hiç denenmemiş politikalar deniyoruz -ve bir çok farklı politika- ve aynı zamanda kamuya bu politikaları nasıl gerçekleştireceğimiz açıklamaya gayret ediyoruz. O yüzden bu hâlâ yapım aşamasında olan bir çalışma ve bazen iletişim eksikliği mümkün" ifadelerini kullanmıştı.

Faiz oranlarını 2008 yılında neredeyse sıfır seviyesine çekmelerinin ardından Fed yetkilileri tahvil alımı ve ileriye dönük rehberliği kullanmaya başladı. Faiz oranlarının artırılması için gerekli takvimi ileriye ertelemeyi öneren Fed yetkilileri, enflasyon yükselmedikçe faizleri de yükseltmeyeceklerini dile getiriyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)