BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed faiz artırımı konusunda ikiye ayrıldı----

Fed faiz artırımı konusunda ikiye ayrıldı

Fed faiz artırımı konusunda ikiye ayrıldı
08 Nisan 2015 - 20:58 www.finansgundem.com

Fed'in Mart ayı toplantı tutanakları, yetkililerin 2015'te olsa da daha geç faiz artışı istediklerini ortaya koydu

ABD Merkez Bankası Fed'in Mart ayı Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tutanakları, yetkililerin Haziran'da faiz artırmak konusunda ikiye ayrıldığını gösterdi.

Tutanaklarda yetkililerin dolar ve petrolü gerekçe göstererek 2015'te olsa da daha geç faiz artışı istedikleri görüldü. Bugün açıklanan 17-18 Mart FOMC kayıtlarında "Birçok katılımcı ekonomik veri ve görünümün Haziran'da normalleşmeye başlanılmasını izin vereceğini düşünüyor" denildi. Ancak bu toplantı tüm beklentilerin altında kalan Mart ayı istihdam verisinin öncesinde yapılmıştı.

Diğer yetkililer ise enerji fiyatlarındaki düşüş ve doların yükselişinin enflasyonu azaltacağını ve bu yüzden Faiz artışının yılın sonraki bir zamanına ertelenmesi gerektiğini ifade etti. İki katılımcı ise ekonominin 2016'ya kadar sıkılaşmaya hazır olmayacağı yönündeki görüşlerini dile getirdi.

Fed o toplantıda faiz artışı konusunda sabırlı olacağı taahhüdünü sözlü yönlendirmeden kaldırsa da, yıl sonu faiz oranı beklentilerini ciddi şekilde düşürülmesi sıkılaşmanın ertelenebileceği veya daha küçük artışlarla yapılacağı şeklinde yorumlanmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)