BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed enflasyon hedefini 3 yıldır yakalayamıyor----

Fed enflasyon hedefini 3 yıldır yakalayamıyor

Fed enflasyon hedefini 3 yıldır yakalayamıyor
01 Haziran 2015 - 22:06 www.finansgundem.com

Fed’in yüzde 2’lik enflasyon hedefini tutturmasının üzerinden tam 3 yıl geçti

ABD Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Fed’in yüzde 2’lik enflasyon hedefini son kez tutturmasının üzerinden tam 36 ay geçti.

Jeffrey Sparshott, söz konusu verileri değerlendirmek üzere WSJ’da kaleme aldığı makalede, “Bu denli düşük enflasyon verilerinin ışığında Fed’in faizleri arttırma kararı vermesinde güçlük çektiğini” belirtti. Makalede “İşgücü piyasası istikrarlı görünmekle birlikte; düşük petrol fiyatları, güçlü dolar ve küresel talebin zayıflığı fiyatların düşük kalmasında rol oynuyor” ifadelerine de yer verildi.

Fed’in enflasyon hesaplamalarında dikkate aldığı “Kişisel Tüketim Harcamaları Fiyat Endeksi” Nisan ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0.1 yükselerek Ekim 2009’dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Başkan Janet Yellen ABD Merkez Bankası’nın faizleri arttırmak için gerek duyduğu hedeflerin yüzde 2 enflasyon ile istikrarlı bir işgücü piyasası olduğunu açıklamıştı. Nisan 2012 enflasyon hedefinin tutturulduğu son tarih olurken, enflasyonun 1960’lardan bu yana yüzde 2’nin altında kaldığı en uzun kesintisiz dönem olarak kayıtlara geçti.

Volatil seyreden gıda ve enerji kategorilerini dışarıda bırakan çekirdek enflasyon verisine göre fiyatlar Nisan ayında bir önceki yıla kıyasla yüzde 1.2 artış gösterdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)