BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed, dolar ve tahvilde dengeleri değiştirecek mi?----

Fed, dolar ve tahvilde dengeleri değiştirecek mi?

Fed, dolar ve tahvilde dengeleri değiştirecek mi?
17 Mart 2021 - 12:47 www.finansgundem.com

FOMC toplantısından gelecek karar ABD Doları'nı ve tahvil getirilerini yukarı taşıyabilir

MUFG Bank, bugün sona erecek FOMC toplantısından çıkacak metnin yatırımcıları ultra gevşek para politikası duruşunun sürdürülebilirliği konusunda piyasaları ikna etmekte zorlanabileceğini ve bunun ABD Doları ile Hazine kâğıdı getirilerini yükseltmesi potansiyeli olduğunu bildirdi.

Toplantı sonrasında açıklanacak olan yeni ekonomik projeksiyonların da takip edileceğini belirten MUFG, Fed üyelerinin faiz tahminlerinin piyasaların önemli bir odak noktası olacağını vurguladı.

MUFG, "Eğer düşük enflasyon tahminleri ile birlikte, faiz tahminlerinin değişmediğini ve güçlü güvercin ifadelerin devam ettirildiğini görürsek Hazine kâğıdı getirilerinin kısa vadede düşmesi için sınırlı bir alan olduğunu düşünüyoruz. ABD Doları için riskleri ise şu an için yukarı yönlü görmeye devam ediyoruz" dedi.

Saxo Bank da yaptığı değerlendirmede, Fed'in Faiz oranlarının önceden beklendiğinden daha yakın zamanda artabileceği konusunda herhangi bir işaret vermesi halinde ABD Doları ve ABD Hazine kâğıdı getirilerinin artacağını öngördü.

Fed üyelerinin faiz oranı için tahminlerinin yakından izleneceğini belirten Saxo Bank, "Eğer birkaç Fed üyesi dana tahminlerini faizin 2022'de artacağı yönünde değiştirir ve birkaç üye 2023'te faiz artırımına işaret eder ise ABD Doları ve ABD Hazine kağıdı getirileri yukarı taşınır" değerlendirmesini yaptı.

Faiz kararı öncesinde yanıt aranan 5 soru

Merkez Bankası faiz artırımına gider mi?

Faiz ve enflasyon öne çıkıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)