BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporF.Bahçe'den Türkiye'de bir ilk----

F.Bahçe'den Türkiye'de bir ilk

F.Bahçe'den Türkiye'de bir ilk
20 Eylül 2013 - 07:35 www.finansgundem.com

Fenerbahçe tek tuş ile tüm bilgilere ulaşabilecek

Fenerbahçe, kurumsallaşma çerçevesinde önemli bir adım daha attı. SAP (Kurumsal Kaynak Planlama) adı verilen sistemi kullanmaya başlayan sarı-lacivertliler Türkiye’de bir ilke imza atacaklar.
Büyük şirketlerin yanısıra Bayern Münih gibi dünyanın önde gelen kulüplerinin de faydalandığı sistem sayesinde gerek yöneticiler, gerek sporcular, gerekse çalışanlar tek bir tuşla kulüpteki çalışmalar ve kendileriyle ilgili detaylar hakkında bilgi sahibi olabilecekler.
Şimdilik Futbol A.Ş’de kullanılmaya başlanan sistem sayesinde kulüple ilgili tüm veriler artık bilgisayar ortamında toplanacak.
Kağıt-kalem bitti
Kulüp yöneticileri, çalışanlar ve sporcular kendilerine verilecek şifreler ile artık bilgisayar ortamından bilgi alabilecekler, kulüple ilgili gelişmeleri yetki sınırları içinde takip etme imkanı bulacaklar. Sistemin en önemli detaylarından biri ise mali tablolarla ilgili. Her türlü gelir ve gider bu sisteme girilecek ve buradan takip edilecek.
Müfettişler denetlemeye geldiğinde yine aynı sistem sayesinde şeffaf bir şekilde denetleme yapma şansına ulaşacaklar.
Giren çıkan tek bir lira bile bu sistemde yer alacak. Başkan ve yönetim kurulu artık herşeyi bilgisayar üzerinden takip edecek. Haftada bir yerine ayda bir toplantı yapılacak. Yönetim belirlenen plan ve stratejileri sanal ortamda takip edecek.
Fenerbahçeli sporcular da tablet, bilgisayar ya da cep telefonundan sisteme girip ödemelerinin ne zaman yapılacağını, hak edişlerini, primlerini, kulüple ilgili son duyuruları ve daha birçok detayı buradan görecekler.
Başkana geniş yetki
Başkan ve yönetimin kullanacağı bireysel şifreler ise doğal olarak daha geniş yetkili olacak. Başkan tek tuşla kulübün mali tablosu dahil olmak üzere ödemeleri, borçları, alacakları ekranında bulacak. Ayrıca kulüp bünyesinde çalışan 1400 kişiyi daha rahat yönetibilmek için talimatlar ve yönetmelikler de hazırlanacak. Çalışanlar yine bu sistem sayesinde uymaları gereken kuralları görebilecek. Takıma yeni katılmış yabancı futbolcular yine bu sistem sayesinde ülkede uymak zorunda oldukları kurallar başta olmak üzere bir yabancının ihtiyacı olabilecek her sorunun cevabına ulaşabilecek.
Aydınlar’dan yanıt geldi
Yönetim Kurulu tarafından Divan Kurulu toplantısına davet edilen Mehmet Ali Aydınlar bu talebe dün yanıt verdi. Aydınlar, “Artık Fenerbahçe camiası, geçmişin büyük yanlışlarının kulübü getirmiş olduğu noktayı değil, Fenerbahçe’nin parlak geleceğinin nasıl planlanması gerektiğini konuşmak istemektedir. Buradan bir kez daha ifade etmek isterim ki, nerede ve nasıl konuşacağımın kararını kendim vereceğim. Benim mevcut yönetimle ilgili düşünce ve görüşlerim son derece açık ve nettir. Detaylarını da dün tüm kamuoyu ile paylaştım. Bundan sonra muhatabım da, konuşacağım yer de Fenerbahçe Spor Kulübü’nün gerçek iradesi olan saygıdeğer Genel Kurul olacaktır” ifadelerini kullandı.
Reddi hakim talebine red
Başkan Aziz Yıldırım’ın, kendisiyle birlikte kulübün yönetim kurulu üyeleri İlhan  Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu hakkındaki “kulüp üyeliklerinin tespiti” davasında bulunduğu “reddi hakim” talebi, davanın hakimi Dilek Gökkoyun tarafından kabul  edilmedi. Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Gökkoyun, Yıldırım’ın reddi hakim talebi için belirttiği sebeplerin geçerli olmadığını gerekçe gösterdi, Aziz Yıldırım hakkında “görevli hakime hakaret” davasının kendisine ve eski Fenerbahçe asbaşkanı Recep Özcan’a karşı kullandığı sözler sebebiyle açıldığını belirtti.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)