BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFas’ın katı kısıtlamaları turizm sektörünü vurdu----

Fas’ın katı kısıtlamaları turizm sektörünü vurdu

Fas’ın katı kısıtlamaları turizm sektörünü vurdu
31 Aralık 2021 - 17:59 www.finansgundem.com

Fas’ta turizm sektöründe faaliyet gösteren şirketler, ülkenin uçuş yasağı da dahil olmak üzere katı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarının rakip ülkelerle rekabet gücünü baltaladığını söylüyor.

Fas, sınırlarını Kasım ayı sonlarında kapattı. Ayrıca yeni yıl kutlamalarını yasakladı ve korona virüsün mutasyona uğrayan Omikron varyantına yanıt olarak aşı pasaportu getirdi.

Fas Oteller Federasyonu başkanı Lahcen Zelmat, “Bu kısıtlamalar çok katı ve Fas’ın Mısır ve Türkiye gibi Akdeniz’deki rakiplerine turist kaptırmasına neden oldu” dedi.




Turizm 2019’da 8 milyar dolar veya Fas ekonomisinin yüzde 7’sini oluşturdu, ancak Merkez Bankası bu yıl sadece 3,6 milyar dolar gelir bekliyor.

Zelmat, ana turizm merkezi olan Marakeş’teki otellerin normalde en yoğun sezon olan şu anda sadece yüzde 14 doluluk oranına sahip olduğunu söyledi.

Tur operatörü Emmanuelle Barat ise, “Sınırlar yeniden açıldığında, Fas turu satmakta zorlanacağımızdan korkuyoruz” dedi.

Marakeş’teki bir restoranın sahibi olan Taher Onsi, “Son 10 gündür hiç müşteri gelmedi” diyerek, iç turizmin yabancı ziyaretçilerdeki düşüşü telafi edemediğini vurguladı.

Hükümet, krizden etkilenen sosyal güvenliğe kayıtlı turizm çalışanlarına 2 bin dirhem (216 dolar) ödemeyi onayladı.


Onsi, “Bu yardım, geçimlerini dolaylı olarak turizmden kazanan işletmeleri ve işçileri kapsamıyor” diye konuştu.

Hükümete korona virüs konusunda tavsiyelerde bulunan Bilim Kurulu üyesi Said Afif, kısıtlamaların salgını kontrol altında tutarak hayatları ve ekonomiyi koruyacağını söyledi.

Kaydedilen günlük korona virüs vakaları bu ayın başlarında yaklaşık 100 iken, geçen Perşembe günü bin 960’a yükseldi.

Fas, 36 milyonluk toplam nüfusun 23 milyonuna iki doz aşı vurarak, Afrika kıtası ülkeleri arasında en yüksek aşılama oranını kaydetti. Ülkede yaklaşık üç milyon kişi de üçüncü dozu aldı.

ABD'de günlük vaka 600 bine dayandı

 

Kosova Rus BM yetkilisini istenmeyen kişi ilan etti

 

Ajda Pekkan villasına 75 milyon TL istiyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)