BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFas Dünya Kupası'nda yarı finalde----

Fas Dünya Kupası'nda yarı finalde

Fas Dünya Kupası'nda yarı finalde
10 Aralık 2022 - 20:12 www.finansgundem.com

2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek final maçında Fas, Portekiz'i 1-0 yenerek, yarı finale yükseldi. Bu sonuçla, Fas, Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselen ilk Afrika takımı oldu.

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek final maçında Fas ile Portekiz takımları, Al Thumama Stadyumu'nda karşılaştı. 

Cristiano Ronaldolu Portekiz'i 1-0 yenen Fas, yarı finale yükseldi. Bu sonuçla, Fas, Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselen ilk Afrika takımı oldu. Son 16’da İspanya’yı penaltılarla mağlup ederek çeyrek finalde Portekiz’in rakibi olan Fas bir devi daha yıktı.

Thumama Stadı’nda oynanan tarihi maçta 42. dakikada Youssef En-Nesyri sahneye çıktı. Yahia Attiat-Allal’ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Youssef En-Nesyri kalesinden çıkıp zamanlama hatası yapan Diogo Costa’dan önce kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

2018 Dünya Kupası’nda da kafayla İspanya’ya gol atan Youssef En-Nesyri Portekiz’e attığı bu golle gecenin kahramanı oldu.

Ronaldo'nun gözyaşları

İkinci yarıda çok iyi bir savunma yapan ve Portekiz’e gol şansı vermeye Fas attığı tek golle yarı final bileti aldı. Portekiz’de maça İsviçte mücadelesinde olduğu gibi yedek kulübesinde başlayan Cristiano Ronaldo 51. dakikada Ruben Neves’in yerine oyuna dahil oldu.

Fas karşısında etkili olamayan süperstar son Dünya Kupası’na çeyrek finalde veda etti. Maç sonunda gözyaşlarını tutamayan Ronaldo'nun direkt olarak soyunma odasına girmesi dikkat çekti. 

Fas Walid Cheddira’nun gördüğü ikinci sarıdan kırmızı kart ile maçı 10 kişi tamamladı.

Tarihte yarı final gören ilk Afrika takımı olan Fas’ın yarı finaldeki rakibi İngiltere Fransa maçının galibi olacak.

Dünya Kupası kahini ekonomist şampiyonu söyledi

 

Dünya Kupası'nda son yarı finalistler belirleniyor

 

Sürpriz sonuç: Fas İspanya'yı eledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)