BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoringte yaprak dökümü...----

Faktoringte yaprak dökümü...

Faktoringte yaprak dökümü...
05 Ağustos 2009 - 20:14 www.finansgundem.com

Ekonomist Dergisi'nin haberine göre faktoring sektörü son dönemde BDDK'ın faaliyet izni iptalleriyle gündeme gelirken, şirket sayısı her geçen gün azalıyor.

Faktoringde yaprak dökümü Eskiden kuruluş izni ve faaliyetleri Hazine’ye bağlı olan faktoring ve leasing sektörü uzun bir süredir Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) bağlandı. Bu gelişmeden sonra BDDK’nın bültenlerinde her hafta birkaç faktoring veya leasing şirketinin faaliyet lisanslarının iptaline ilişkin duyurular yer alıyor. BDDK, geçen hafta da Şark Finans Sigorta ve Ortak Faktoring isimli iki şirketin daha lisansını iptal etti. Böylece bir zamanlar 100’ün üzerinde olan lisanslı şirket sayısı 77’ye düştü. Sektör yetkilileri bu şirketlerin faaliyetlerini iptal etmelerini ise iki nedene bağlıyor. Birincisi global krizin etkisiyle her iki sektörde işlerin kötüye gitmesi. Leasing sektöründe ilave olarak vergi muafiyetinin kaldırılmasıyla önemli bir avantajın ortadan kalkması gibi bir etken var. Bir diğer etken ise BDDK’nın sıkı ve taviz vermez denetimine ayak uydurulamaması gösteriliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)