BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFaizler yükseldi, konut satışları düştü----

Faizler yükseldi, konut satışları düştü

Faizler yükseldi, konut satışları düştü
09 Ocak 2022 - 11:22 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası’nın 2021 yılında 7 kez faiz artırımı yaparak faizleri yüzde 8.5 seviyesine çekmesi kredi faizlerini de yukarı çekti. En yüksek artış da konut kredilerinde yaşanıyor.

Rusya’nın en büyük bankalarından Otkritie Bank’ın CEO’su Konstantin Yenin, ülkede 2022 yılında konut kredisi faizlerinin yüzde 10 ila 12 oranlarına ulaşacağını söyledi.

Altın fiyatlarını düşüren satış!

Rusların bu yılki konut taleplerinin pandemi öncesi 2018 ile 2019 dönemlerindeki ılımlı seviyeler geri dönmeye başlayacağını vurgulayan Yenin, “Merkez Bankası tarafından sürdürülen faiz artırım döngüsü göz önüne alındığında, en olası senaryo ipotek oranlarının 2022’nin çoğu için yüzde 10-12 aralığında olacağını gösteriyor” diye konuştu.

Yüksek enflasyon borsayı nasıl etkiler?

 Yenin, 2022 yılında bankaların vereceği konut kredilerindeki hacimlerin devlet destekli krediler de dahil pandemi öncesi seviyeye göre yüzde 10 ila yüzde 15 daha yüksek olabileceğini söylerken, öte yandan 2022’de verilen konut kredisi sayısının 2020 ve 2021 yıllarındaki rekor göstergelerden önemli ölçüde düşük olacağının altını çizdi.

2022'de öne çıkacak 4 alternatif yatırım

 Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, federal TV kanalı Rossiya 24’e yaptığı açıklamada, ülkede konut fiyatlarındaki zirvenin sona erdiğini söylemişti.

Artık kimsenin konut kredisi almak için acele etmediğini belirten Nabiullina, “Her aile hangi maddi şartlara sahip olduğuna bakarak konut kredilerine başvurmalı. Konut kredisi faizlerinin yükselebileceğini anlamalı. Faiz oranlarını artırarak konut fiyatlarında ulaşılan zirvede sona geldik. Bundan sonra daire fiyatlarının bu kadar hızlı büyümeyeceklerini düşünüyorum” diye konuştu.

İngiltere konut fiyatlarında 2007'den sonra bir ilk

Çin'den bankalara çağrı: Konut kredisi verin

İngiltere Rusya’yı uyardı: Savaş nedeni sayarız

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.09 Ocak 2022 14:12

    PARALARININ DEĞERİNİ KORUMAK İÇİN KONUT ALIYORLARDI DÖVİZE ENDEKSLİ 3,6,9,12 AY VADELİ MEVDUAT HESAPLARI BAŞLADIĞINDAN PARA KONUT/ARABA SATISLARINA DEĞİL DÖVİZE ENDEKSLİ HESAPLARA YÖNELECEKTİR KONUT OTOMOBİL SATIŞLARI AZALACAGINDAN DEVLETİN ALIM SATIM VERGİLERİNDE AZALMA OLACAKTIR YANİ Bİ SİUZDAN Bİ BİUZDAN OLACAĞIZ BİR ÇİVAL TUZDAN/VERGİDEN