BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaizi baskılayan güçler etkin kalacak----

Faizi baskılayan güçler etkin kalacak

Faizi baskılayan güçler etkin kalacak
17 Şubat 2014 - 08:08 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, faizi baskılayan güçlerin etkin kalmaya devam edeceğini açıkladı

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, faiz oranlarını rekor düşük seviyede tutan ekonomik toparlanmanın karşısındaki engellerin devam edeceğini ve ekonomideki gevşeklik yok edilene kadar borçlanma maliyetlerinin artmayacağını açıkladı.

Carney, BBC'deki "Andrew Marr Show'a" bugün verdiği röportajda, "Şu anda bayağı büyük bazı güçler etken ve bunlar bir süre daha etkisini gösterecek," diyerek Avrupa'daki zayıflığa, hanehalkı bilanço onarım sürecine ve finansal sistemdeki iyileştirme çabalarına işaret etti. Carney, "Bütün bu güçler aynı anda üst üste gelerek faiz oranlarını düşük tutuyorlar," şeklinde görüş bildirdi.

İngiltere Merkez Bankası'nın geçen hafta büyüme tahminlerini arttırması, güçlenen İngiliz ekonomisinin yansıması olarak kabul görmesine rağmen, Carney borçlanma maliyetlerini bir süre daha yüzde 0.5'te tutacağını açıklayarak, atıl kapasiteyi absorbe etmeyi amaçlayan yönlendirmeyi sunmuştu. Carney bugün, Faiz oranı arttırımının "limitli ve yavaşça" olacağını ve ekonominin bu yükü kaldıracak kadar güçlü olana kadar gerçekleşmeyeceğini belirtti.

"Bu da demektir ki sorumlu bir şekilde bekleyeceğiz, ve gevşeklik gidene kadar faizle oynamayacağız," diyen Carney, "Parasal politikanın yönü, faiz oranlarını yönü öyle bir şekilde belirlenecek ki sadece istihdam, gelir ve harcamalarda sürdürülebilir bir büyüme gördüğümüz zaman değişikliğe gideceğiz," diye ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)