BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFaiz kademeli olarak inecek----

Faiz kademeli olarak inecek

Faiz kademeli olarak inecek
08 Mayıs 2014 - 10:08 www.finansgundem.com

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere katıldığı canlı yayında Merkez Bankası'nın aldığı kararlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

FINANSGUNDEM.COM

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere Bloomberg HT'de katıldığı canlı yayında sektöre ve KOBİ'lere yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Karadere, kendisine yöneltilen bir soru üzerine Merkez Bankası'nın faiz artışının o dönem için yerinde bir karar olduğunu, faiz indiriminin ise kademeli olarak gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

İşte Nafiz Karadere'nin konuşmasından önemli bölümler;

-Moody's Şubat ayında bankacılık sektörüne dair bir rapor yayınladı. Bu rapor Merkez Bankası'nın Faiz artırımdan sonra gelmişti. Raporda konut kredilerinden daha çok KOBİ'lerin bu faiz artışından etkileneceği belirtilmişti. Bu rapor sonrasında son durum ne?

N. Karadere: Merkez Bankası o an için doğru bir karar verdi ve ciddi bir faiz artışı yaptı. Sonrasında da gördüğümüz gibi kurun önünü hemen kesti. O şartlar içinde yapılması gereken oydu. Bu KOBİ'leri etkiledi. Merkez Bankası'nın faiz artışı sonrasında mevduat faizleri de arttı. Bankaların fonlama maliyetleri arttı. İlk günden itibaren kısa vadeli kredilerin de faizlerinde artma yaşandı. Merkez Bankası'nın 4 puanluk faiz artışının hepsi KOBİ'lere yansımadı. Yaklaşık 1,5'luk kısmını hissettiler.

-Faizdeki artış KOBİ'lere tam olarak yansımadı ama yeni dönemde faiz indirimini konuşuyoruz. Bir beklentiniz var mı?

N. Karadere: Bambaşka bir döneme girdik. Merkez Bankası'sının faiz artırdığı dönemle şimdiki döneme bakmak lazım. Seçimin piyasaları köpürtmesi durdu. Enflasyon oranlarında bir gevşeme oldu. Fed'in biraz daha temkinli davranacağını açıklaması da dış piyasalarda bir sakinlik getirdi. Bunların hepsini bir çerçevede değerlendirdiğimizde olumlu bir hava görülüyor. Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın açıklamalarını incelersek "faiz çıktığı gibi sert değil kademeli olarak inecek" diyor. Ben bir bankacı oalrak buna katılıyoum.

İşte Nafiz Karadere'nin açıklamaları;

video##741##player
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)