BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaber'den piyasalar için yeni kehanet!----

Faber'den piyasalar için yeni kehanet!

Faber'den piyasalar için yeni kehanet!
05 Haziran 2015 - 07:16 www.finansgundem.com

Ünlü yatırım danışmanı Marc Faber, küresel piyasalara yönelik kritik açıklamalarda bulundu

Piyasalara yönelik gerçekleşen karamsar tahminleri nedeniyle Doktor Kıyamet olarak bilinen yatırım danışmanı Marc Faber, küresel piyasalara yönelik yeni bir kehanette bulundu. Faber, beklenenin aksine, ABD Merkez Bankası'nın faizleri artırmayacağını, hatta yeni bir destek programı açıklayacağını ifade etti.

CNBC kanalına konuşan Faber, "Ben genel finans sektörüne baktığımda, kendimi Titanic gemisinde gibi hissediyorum. Oturduğumuz yerden hangi varlık sınıfının en iyi performansı gösterdiğini tartışıyoruz. Sanki bir balo salonunda hangi masanın en iyisi olduğuna karar verir gibiyiz. Ama şunu demek zorundayız, bence bu gemide en iyi şey kendi cankurtaran botumuza şimdiden atlamak. Çünkü bir gün o baloda, yani küresel finans sektöründe büyük bir patlama olacak" dedi.

Faber, "Şu anda dünyadaki tüm merkez bankaları derin bir bataklığına batmış durumda ve başta ABD merkez bankası Fed olmak üzere hepsi varlık satın almaya devam edecek" diye devam etti.

EN BÜYÜK SORUN

Doktor Kıyamet'e göre şu anda tüm ekonomilerdeki asıl sorun vatadaşların satın alma güçlerinin azalması.

Faber, "Dünyada şu anda hiçbir ekonomide iyileşme görmüyorum" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BHY 15 Ekim 2015 15:40

    Hep Bana, hep Bana lop, lop demeyen insanlar zekat ve fitre vb. kazançlarının 1/40 ını dağıtmaya meyilli olsalar kutsal kitabımız Kuran'da belirtildiği gibi bütün dünya ülkelerinde ekonomik kriz son bulur. İnsanların bencilliği başka ülkelerin zenginliklerini tüketme derdinde olduklarından hep terslik oluşuyor.