BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiEvlerimizde 50 milyon bilgisayar çöp oldu----

Evlerimizde 50 milyon bilgisayar çöp oldu

Evlerimizde 50 milyon bilgisayar çöp oldu
24 Haziran 2013 - 11:26 www.finansgundem.com

Türk halkı hiç kullanmadığı 50 milyon bilgisayardan vazgeçmiyor

Eski ürünlere karşı hassasiyetle yaklaşan Türk insanı, evinde bulunan, ancak hiç kullanmadığı yaklaşık 50 milyon bilgisayarından vazgeçemiyor. Yılda 3.5 milyon adet bilgisayar satışının yapıldığı Türkiye'de, her evde ortalama 2 adet bilgisayar bulunuyor. Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Halit Zaim, her yıl ortalama yüzde 10 büyüyen bilgisayar pazarına karşılık, bazı illerde evlerdeki bilgisayar sayısının hane halkını ikiye katladığını açıkladı. Zaim, "Türkiye öyle bir noktaya geldi ki evimizde bozuk veya eski olduğu halde atmaya kıyamadığımız PC, laptop, desktop gibi 50 milyon bilgisayar mevcut. Türkiye adeta bilgisayar cenneti. Satın alınan bilgisayarların kullanım süresi 3 yıldan 1'e düştü" dedi.
4 MİLYON ADETLİK SATIŞ
Dünya genelinde 76.3 milyon bilgisayar satıldığını söyleyen Zaim, Türkiye'de ise bu rakamın 4 milyon olduğunu belirtti. Satışlarda yüzde 3'lük bir gerileme gözlense de, Türkiye'de önümüzdeki 5 yıl içerisinde satış rakamının 7 milyon adetlere ulaşmasını beklediklerini ifade eden Zaim şöyle konuştu: "Türkiye'de 2004'te her 100 evden 11'inde bilgisayar varken, şu anda bu rakam 59'a çıkmış durumda."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)