BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEvlerde elektrik tüketiminin yüzde 80'i ilk kademeden hesaplanıyor----

Evlerde elektrik tüketiminin yüzde 80'i ilk kademeden hesaplanıyor

Evlerde elektrik tüketiminin yüzde 80'i ilk kademeden hesaplanıyor
08 Şubat 2022 - 11:40 www.finansgundem.com

Yaklaşık 39 milyon mesken abonesinin yüzde 80'i günlük 7 kilovatsaat ve altı elektrik tüketimini kapsayan ilk kademede yer alıyor. Faturada ilk okuma ve son okuma arasındaki gün sayısı değişse de hesaplamalar günlük tüketim üzerinden yapılıyor.



Görevli tedarik şirketlerinin verilerinden derlenen bilgilere göre, elektrikte 2021 sonu itibarıyla mesken abone sayısı 39 milyonu buldu. Mesken abonelerinin yaklaşık 30,93 milyonunun elektrik tüketimi yıllık 2 bin 500 kilovatsaat ve altında hesaplandı. Bu kapsamda, toplam mesken abonelerinin yaklaşık yüzde 80'inin elektrik tüketimi günlük 7 kilovatsaat ve altı tüketimi kapsayan ilk kademeye karşılık geldi.

Mesken abonelerinin kalan yüzde 20'lik kısmı ise günlük 7 kilovatsaatin üzerinde elektrik tüketimiyle ikinci kademede bulunuyor.

Günlük 7 kilovatsaat limiti

Elektrikte 1 Ocak 2022 itibarıyla devreye giren kademeli tarifede ilk kademe için günlük 5 kilovatsaat tüketim limiti belirlenmişti. Bu limitin üzerinde kalan tüketimlerin ikinci kademe olacağı açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen haftaki açıklamasıyla söz konusu limit günlük 7 kilovatsaate yükseltildi.

Faturaların hesaplanmasında günlük 7 kilovatsaat değerinin dikkate alınması gerekiyor. Faturada ilk okuma ve son okuma arasındaki gün sayısı değişiklik gösterebilirken, hesaplamalar günlük tüketim üzerinden yapılıyor. İlk kademe kapsamında kilovatsaat başı elektriğin fiyatı 1 lira 37 kuruş, ikinci kademede ise 2 lira 6 kuruş üzerinden hesaplanıyor.

Elektrik faturalarında düzenlemeye gidiliyor

 

Elektrik Mühendisleri Odası'ndan özelleştirme uyarısı

 

Bu elektrik faturaları otelleri iflasa sürükler

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)