BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEvcil hayvanlarda korkutucu korona tehlikesi----

Evcil hayvanlarda korkutucu korona tehlikesi

Evcil hayvanlarda korkutucu korona tehlikesi
12 Kasım 2023 - 15:24 www.finansgundem.com

Bilim insanları, kedileri öldürebilen yeni ve ölümcül bir korona virüsü türü tespit etti.


Bu yıl şimdiye kadar tam 8.000 kedinin canına mal olan tehlikeli bir korona virüsü türü Birleşik Krallık’ta tespit edildi ve uzmanlar bu sayının çok daha fazla artacağından şüphe duyuyor.

Kıbrıs’tan gelen yeni melez türün, kedi popülasyonu üzerinde tehdit oluşturabileceğinden korkan bilim insanları, izole edilmiş taşıyıcı kedi üzerindeki ileri tetkik ve tedavilere devam ediyor.

Her ne kadar bu tür, küresel bir salgına ve dünya genelinde karantinalara neden olan Kovid19 ile bağlantılı olmasa da, bilim insanları bunun hayvanlara özgü bir bir virüste bulunan “genetik parmak izi” ile aynı olduğundan korkuyorlar.​

Kıbrıs’ta 91 kediye bulaşmıştı

Taşıyıcı kedide bulunan ve aynı zamanda dünya çapında birçok köpek ve kedigilde de bulunan mevcut tür F-CoV-23, Kıbrıs’ta 91 kediye bulaşmıştı.

Ancak uzmanlar gerçek ölüm sayısının 8 binden çok daha yüksek olabileceğine ve hatta 300 bini bile aşabileceğine inanıyor. Kıbrıslı yetkililer, “kedi adası”ndaki salgını kontrol altına almak için acil durum tedbirlerinin alındığını doğruladı.

Daily Mail’in haberine göre, veterinerler ve gönüllüler artık enfekte hayvanları korumak, bakımını yapmak ve hastalığın kedi popülasyonuna daha fazla zarar vermesini önlemek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Dr. Christine Tait-Burkard, kedi popülasyonunda hızla yayılan yeni virüsle ilgili olarak, “Bu yeni virüs kolayca yayılıyor gibi görünüyor ve artık konakçıdaki değişikliklere veya mutasyonlara bağlı değil. Kanıtlarımız, virüsün, tıpkı kedi ve köpek korona virüsü gibi, dışkı yoluyla doğrudan kediden kediye yayılabileceğini gösteriyor.” dedi.(Sözcü)

Kovid ilaçları kedileri tedavi edecek

 

DSÖ açıkladı: Kedilerde kuş gribi salgını

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)