BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEurogrup'tan Yunanistan'a şart----

Eurogrup'tan Yunanistan'a şart

Eurogrup'tan Yunanistan'a şart
11 Mart 2014 - 06:49 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi maliye bakanları, Yunanistan'ın yardım dilimi için Troyka ile anlaşmayı şart koştu

Euro Bölgesi maliye bakanları, Kıbrıs Rum kesimine yeni kredi diliminin serbest bırakılmasına yeşil ışık yaktı.

Maliye bakanları 150 milyon euroluk kredi dilimini Nisan başında serbest bırakması kararı alırken, Uluslararası Para Fonu’nun da eş zamanlı olarak 86 milyon euro krediyi Rum yönetimine aktarması bekleniyor.

Euro Bölgesi maliye bakanlarının ortak açıklamasında, Kıbrıs Rum Kesimi’nden mali disiplini sürdürmesini ve sürdürülebilir büyümenin şartlarını oluşturması talep edildi.

Bu arada maliye bakanları,Yunanistan'ın Aralık’tan beri beklediği, 4,9 milyar eurosu Euro Bölgesi ve 1,9 milyar euroluk kısmı da IMF'den olmak üzere toplam 6,8 milyar euroluk kredi diliminin serbest bırakılması için AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'nin oluşturduğu Troyka ile anlaşmayı şart koşarken, Atina'ya elini çabuk tutması ve bu hafta içinde sonuca ulaşması yönünde baskı yaptı.

Eurogrup Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, Troyka Heyeti’nin sonsuza dek Atina'da kalamayacağını söyledi.

Yunanistan'ın geçen hafta açıklanan stres testi sonuçlarına göre bankaların ilave sermaye ihtiyacı 6,4 milyar euro düzeyinde bulunsa da, IMF bu rakamı yetersiz görüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)