BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro şeytanın bacağını kırdı----

Euro şeytanın bacağını kırdı

Euro şeytanın bacağını kırdı
25 Mart 2013 - 15:59 www.finansgundem.com

Güney Kıbrıs'ın kurtarma paketinin onaylanmasıyla euro değerlendi; yen zayıfladı

Euro Bölgesi maliye bakanlarının Güney Kıbrıs'ın yeni kurtarma paketini onaylayarak ülkenin temerrüt ve kontrolsüz çıkış riskini azaltmasıyla euro, önemli paraların çoğu karşısında değer kazandı.
Troyka heyeti 10 milyar euroluk kurtarma paketini sunmaya hazırlanırken euro, yen karşısında son 6 haftanın en sert düşüşünden geri sıçradı. Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'nın yarın yasakoyuculara yapacağı konuşmanın öncesinde yen, tüm önemli para birimleri karşısında değer kaybetti. Avustralya doları, Asya borsalarının yükselmesiyle ABD doları karşısında 2 haftanın zirvesine tırmandı.
Anlaşmanın imzalandığı göz önünde bulundurulduğunda, piyasanın artık detaylara o kadar çok kafa yormayacağını söyleyen Westpac Banking Corp.'un kıdemli döviz stratejistlerinden Sean Callow, euronun 1.31 dolarda bir rahatlama rallisi yapmasının gerektiğini belirtti.
Euro, dolar karşısında yüzde 0.4 güçlenerek 1.3040, yen karşısında da yüzde 0.7 değerlenerek 123.63 seviyesine çıktı. Japon yeni, dolar karşısında yüzde 0.4 zayıflayarak 94.81'e geriledi.
Güney Kıbrıs Başkanı Nicos Anastasiades, anlaşmanın Güney Kıbrıs ve Avrupa Birliği için en iyi şekilde sonuçlandığını söyledi.
Kurtarma anlaşması Cyprus Popular Bank Pcl'nin (Laiki Bank) kapatılarak parçalanmasını öngörüyor. Kaynaklar, AB'nin 100,000 euro garantisinin altında kalan mevduatları koruyacağını ve Bank of Cyprus'un teminatsız mevduat sahipleri yüzde 40 zarar yazacağını aktardı. İki yetkili, Cyprus Popular'daki teminatsız mevudat sahiplerinin çoğunun silineceğini söyledi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)