BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro Draghi ile geriledi----

Euro Draghi ile geriledi

Euro Draghi ile geriledi
08 Mayıs 2014 - 19:09 www.finansgundem.com

AMB'nin faiz oranında değişiklik yapmaması sonrasında yükselen euro, Draghi'nin açıklamalarıyla geriledi

Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin "Gerektiği taktirde Haziran ayında harekete geçmeye hazırız" açıklamasının ardından, dolar karşısında sekiz haftada gördüğü en güçlü seviyeden geriledi. 

Euro, Draghi'nin döviz kurunu zayıflatmaya yönelik ek tedbirlerin gelebileceği beklentisini artıran açıklamaları üzerine, 16 önemli para biriminden ikisi hariç hepsinin karşısında değer kaybetti. Avustralya doları, ülkede istihdamın artması ve Çin'de ticaretin beklenmedik şekilde artış göstermesi ile üç haftanın zirvesinde. ABD dolarının bir göstergesi, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Senato'daki sunumunun ikinci günü öncesinde Ekim ayından bu yana en düşüğe geriledi. Norveç kronu ise ülkede imalat sanayiinin ekonomist beklentilerinden fazla yükselmesi ile ralli yaptı.

Danske Bank'tan Arne Rasmussen, "Draghi'nin AMB'nin Haziran ayında harekete geçmeye hazır olduğunu söylemesiyle euro yönünü tersine çevirdi. Piyasa açıklamayı ciddiye almış görünüyor" yorumunda bulundu.

Euro dolar karşısında 1.3993 ile 13 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından, Londra saati ile 2:30'da yüzde 0.2 düşüşle 1.3889'a indi. 18 ülkenin para birimi olan Euro, yen karşısında yüzde 0.4 düşerek 141.23 seviyesine geldi. Dolar yen karşısında yüzde 0.2 zayıfladı ve 101.70'ten işlem gördü.

Euro, Draghi'nin açıklamaları öncesinde AMB'nin gösterge faizi yüzde 0.25 ile rekor düşük seviyede tutmasının ardından yükselmişti. Bloomberg anketine katılan 58 ekonomistin 56'sı faiz oranlarının değişmeyeceğini tahmin etmiş, diğer ikisi ise indirim öngörmüştü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)