BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro çakıldı----

Euro çakıldı

Euro çakıldı
31 Ekim 2013 - 16:25 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde enflasyonun beklenmedik düşüşü sonrasında euro, dolar karşısında 9 haftanın en dik düşüşünü kaydetti

Euro, bölgede enflasyon oranının beklenmedik şekilde düşmesiyle Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) toparlanmayı hızlandırmak için faiz oranlarını düşüreceği söylentilerinin artması sonrasında dolar karşısında son dokuz haftanın en büyük düşüşünü kaydetti.
Euro, bir başka verinin Euro Bölgesi'nde işsizliğin yüzde 12.2'ye yükseldiğini göstermesi ile diğer 16 önemli para biriminin büyük çoğunluğu karşısında zayıfladı. Yen, Fed'in teşvikleri azaltmaya önümüzdeki aylarda başlayacağı iddialarının Japonya para birimine talebi artırması ile dolar karşısında son beş günde ilk defa yükseldi. İsveç kronu ise yarın açıklanacak olan imalat verisinde düşüş beklenmesi ile düşüşü dördüncü güne taşıdı.
New York'ta bulunan BNP Paribas SA döviz stratejistlerinden Vassili Serebriakov, "Euro Bölgesi enflasyon rakamlarında büyük bir aşağı yönlü sürpriz gördük. AMB için oldukça güvercin bir sinyal veriyor bu durum. Piyasalar kısa sürede euroda uzun pozisyon oluştu" yorumunu yaptı. Uzun pozisyon varlığın bir değere yükseleceği iddiası anlamına geliyor.
Euro dolar karşısında yüzde 0.6 gerileyerek New York saati ile 09:40'ta 1.3651 dolar olurken, erken saatlerde yüzde 0.8'e kadar düşüşle 29 Ağustos'tan bu yana en büyük gün içi düşüşe ulaştı. Euro dolar karşısında bu ay genelinde ise yüzde 0.9 yukarıda. Euro ayrıca yen karşısında yüzde 0.9 kayıpla 134.08 yene geriledi. Yen dolar karşısında yüzde 0.3 değerlenerek 98.20 yenden işlem görürken, dün 98.68 seviyesine kadar düşerek 17 Ekim'den bu yana en düşüğe gerilemişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)